Xiaomi JV51 je drugi po redu Xiaomijev bežični, štapni usisivač, kojeg je tvrtka stavila na tržište. Zahvaljujući dizajnu i vrlo visokoj praktičnosti prilikom uporabe, ovaj usisivač je idealan za čišćenje podova, stepenica, ormara, polica pa čak i pokućstva, uz potpunu autonomiju kretanja, bez ometanja kablova za napajanje.

Jimmy JV51 u sebi ima digitalni motor od 400W sa brzinom od 100.000 okretaja u minuti, i efektivnom snagom usisavanja od 115 AW, koja je i više nego dovoljna za usisavanje grinja i prašine sa bilo kakvog predmeta u kućanstvu. AW ili punim nazivom ”air watt” je ustvari jedinica za mjerenje učinkovitosti usisivača. Jedinica služi za mjerenje protoka zraka kao i količine snage (watta) koju usisivač daje.

Xiaomi Jimmy JV51 usisivač koristi ciklonsko ili kružno usisivanje. Sve čestice prljavštine koje usisivač usisa odmah bivaju poslane u spremnik prljavštine koji je kapaciteta pola litre. Metalni filter zahvaća gotovo sve malene čestice, a svaka čestica koja uspije ”pobjeći”  metalnom filteru, bit će usisana u HEPA filter, (koji jamči učinkovitost od 99.97% i koji može usisati čestice veličine i do 0.3 mikrona).

 

Xiaomi Jimmy JV51

Što možemo očekivati od bežičnog usisavača Xiaomi Jimmy JV51?

U pogledu dizajna Jimmy JV51  izgleda kao vrlo popularni model bežičnog Dyson-a koji je hit u Americi. To zapravo i nije loše, jer svatko tko je poželio kupiti vrhunski bežični usisivač, zna da je Dyson najbolji od najboljih. Stoga, nikada nije loša ideja kopirati nekoga za koga se provjereno zna da je uspješan.

Xiaomi Jimmy JV51 cijena

Xiaomi Jimmy JV51 pakiranje

Xiaomi je u proteklih nekoliko godina što se tiče lansiranja vlastitih proizvoda na tržište bio dosta agresivan, a Jimmy JV51 je pravi odraz toga. Uređaj je dobro zapakiran i svaka komponenta usisavača dolazi s vlastitom kutijom i plastikom, tako da i po načinu pakiranja već možemo dobiti neke ideje oko toga koliko je Xiaomi kvalitetan brand. U kutiji se pored usisavača nalaze i velika i mala turbo četka, mekana kružna četka, dva nastavka za čišćenje fotelja i kreveta i brisač za zid.

Xiaomi Jimmy JV51 recenzija

Usisivač, sa metalnom šipkom za čišćenje je poprilično dugačak, negdje oko 130 centimetara. Dužina usisavača sa glavnom šipkom je ergonomski projektirana tako da se ne trba previše saginjati prilikom uporabe. Usisavač se lako nosi i sa većim hrpama  nečistoće i prašine. Usisavač vrlo dobro funkcionira prilikom usisivanja različitih površina, bilo da je pod od parketa, pločica ili prekriven tepihom.

Xiaomi Jimmy JV51 test

Usisavač ima dvije snage usisavanja koje se jednostavno uključuju tipkom, a kod uključivanja maksimalne snage usisavača, snaga usisavanja zaista impresionira za jedan usisavač na baterije. Doslovno podiže i sve metalne predmete sa poda.

Xiaomi Jimmy JV51 bezicni usisavac

Xiaomi je osmislio spremnik za prljavštinu, kojeg se vrlo lako može rastaviti i po potrebi vrlo detaljno očistiti. Prljavština se lako izbacuje u kantu za smeće, a metalni filteri se može lagano oprati u vodi. Pored metalnog filtera, slično kao i kod Dyson modela, Jimmy dolazi sa HEPA filterom koji ipak ima jedno ograničenje. Ograničenje se ogleda u tome koliko puta možete oprati spremnik, što znači da ćete ga morati zamijeniti barem jednom godišnje.

Xiaomi Jimmy JV51 mini turbo četka

Dodatni priključci za čiščenje različitih površina

Za što bolje i učinkovitije čišćenje tepiha i sagova ovaj usisivač dolazi sa malenom turbo četkom zahvaljujući kojoj usisivač vrlo dobro usisava i čisti ne samo prašinu već i dlake kućnih ljubimaca. Sama četka ima vlastiti motor, što znači da se sama četka neovisno vrti,  i vrlo dobro čisti i izvlači sve nečistoće iz tepiha.

najbolji usisavač

Xiaomi Jimmy JV51 dodaci,jpg

Zapravo ova mini četka obavlja odličan posao prilikom čišćenja ovakvih površina od tkanine. Inače, četka se vrlo lako može i maknuti, samo je potrebno odvrnuti vijak sa strane i izvući je nakon čega će četka biti izvađena.

bežični usisavač Jimmy JV51

Osim primarne velike četke i manje četke za čišćenje u paketu dolaze i dvije dodatne četke koje su osmišljene u obliku ”2-u-1”. Radi se o alatu koji na sebi ima četke koje se mogu povlaćiti napred – natrag, nakon čega dobivamo jedan manji alat, koji može poslužiti za prikupljanje sve prašine koju usisivač nije uspio isprve usisati. Još jedna odlična primjena je za čišćenje, tpkovnica, laptopa i ostale tehničke opreme.

 

Xiaomi Jimmy JV51 baterija
Lako odvojiva baterija olakšava punjenje

Baterija i vrijeme trajanja

Jedna od korisnih mogućnosti koje ovaj prijenosni usisivač ima na sebi je baterija, koja se lagano može izvaditi, i priključiti na punjač bez da mora biti unutar usisavača. Ako imate veću kuću ili stan, možete kupiti dodatnu bateriju i tako si povećati vrijeme unutar kojeg ćete moći koristiti usisivač. Dok punite dodatnu bateriju i dalje ćete moći koristiti usisivač. Prema onome što kaže Xiaomi ovaj bežični usisivač moći će raditi bez prestanka na ”normalnom” načinu rada do 45 minuta.

 

Xiaomi Jimmy JV51 usisavanje parketa

Performanse na običnom podu

Moj omiljeni alat za čišćenje koji dolazi s ovim usisivačem je njegova glavna velika četka za čišćenje. Ona na sebi ima mekani valjak koji se vrti pomoću neovisnog motora, a zahvaljujući njoj usisivač može bez ikakvih problema vrlo lako usisavati i veće površine u vrlo kratkom vremenu.

Bez obzira na test koji stavite pred ovaj usisivač, bilo da se radi o većim količinama prašine ili prljavštine, posao će odraditi i više nego dobro za nekoliko minuta. Ono što je još impresivnije jest to što, za potrebe usisivanja velike gomile prašine čak niti nećete trebati koristiti maksimalnu snagu usisivanja. Iako to obično nije slučaj kod sličnih bežićnih usisivača, Jimmy JV51 će ovakve zadatke obaviti bez ikakvih problema.

 

Xiaomi Jimmy JV51 usisavanje tepiha

Performanse čišćenja sagova/tepiha

Usisivanje tepiha je uvijek ono gdje najčešče usisivači ”lome zube” ili jednostavno ne obavljaju posao kako treba. Ako usisivač može usisati prljavštinu s ovakvih površina to je više nego očit pokazatelj, da se radi o više nego kvalitetnom usisivaču, kojeg ćete moći bez ikakve sumnje koristiti prilikom usisivanja bilo kakvih drugih površina.

Sve u svemu Jimmy je posao usisivanja tepiha obavio jako dobro. Usisivanje je još bolje i ide ”glatkije” ako se na tepihu nalazi manje prljavštine. Premda će usisati i veće komade prašine, treba ipak reći kako se Jimmy malo mučio sa večim nakupinama prljavštine, no ne previše. Sve u svemu posao je obavljen dosta dobro. Ako uzmemo u obzir činjenicu da se radi o bežičnom usisivaču tada Jimmy dobiva još više bodova.

bežični usisavač čiščenje fotelja

Gdje se može kupiti Xiaomi Jimmy JV51?

Xiaomi je svoj Jimmy stavio na nekoliko internetskih trgovina. Jedno od mjesta, koje je možda i najisplativije, gdje možete kupiti ovaj bežični usisivač unutar europske unije je geekbuying.com. Po cijeni od samo 185 USD, unesite kupon kod za popust: GKBJMjv51

 

Zaključna riječ

Xiaomi Jimmy je odlična alternativa za najpopluranije Dyson modele. Usisivač ima podjednaku usisnu moć i pružit će korisniku gotovo isto iskustvo usisivanja poput britanskog ”originala” kojeg je, ruku na srce, Jimmy ipak u dobroj mjeri kopirao.

ciscenje laptopa sa bezicnim usisavacem
Vrlo praktičan za čiščenje laptopa i tipkovnica

Valja napomenuti, da velika četka za usisivanje, pored parketnih podova, podjednako dobro funkcionira i na tepisima ili sagovima nižih profila, što znači da usisivač neće biti jednako dobar i učinkovit prilikom usisivanja dubljih tepiha. Cijena je isto tako prihvatljiva, pogotovo s obzirom na ono što usisivač može i nudi. Jamstvo traje samo jednu godinu, što nije puno, ali ako se u obzir uzme cijena, možemo zaključiti da je ustvari jamstvo sasvim dovoljno.

usisavač za čiščenje automobila
Jednostavno čiščenje automobila

Sve u svemu, usisivač je vrlo dobro dizajniran, višefunkcionalan, i nadasve praktičan. S njim možete lagano skidati paučinu sa zidova, čistiti tipkovnicu laptopa, usisavati police sa knjigama, ili se prošetati do automobila i lagano ga usisati. Zbog baterijskog napajanja njegova prenosivost je neograničena. I ono što je dodatno pozitivna stvar, je što može raditi bez prestanka punih 40 minuta.

Ako vam je dojadio stari usisavač i njegove žice od struje koje vas sputavaju prilikom čišćenja kuće, Xiaomi Jimmy JV51 bi mogao biti idealno rješenje za Vas.

najbolji bežični usisavač

Xiaomi Jimmy JV51 specifikacija:

  • Snaga elektromotra: 400W (efektivno 115W)
  • Brzina okretaja: 100.000 o/min
  • Snaga usisavanja: 18.500 PA (1.100 litara zraka u minuti)
  • Buka: oko 78 dB
  • Spremnik za prljavštinu: 0,5 litara
  • Baterija: Li-Ion, 21.6 Volt, 2500 mAh/54 Wh, trajanje do 45 minuta, vrijeme punjenja do 5 sati
  • Dimenzije: 22x23x60 cm
  • Težina: 1,46 – 2,3 kg
  • Cijena oko 1200kn

 

Piše: N.P.

 

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here