Prve slušalice Beats sa ANC (active noise – canceling) tehnologijom. Nakon što je tvrtka Apple kupila Beats by Dre, proizvela je svoje prve slušalice beats solo 3, koje su bile identične prethodnoj verziji uz dodatak novog čipa W1 koji je osigurao novim bežičnim on-ear slušalica manju potrošnju energije, brže punjenje i brže bežično povezivanje.

Redizajnirane Beats solo pro slušalice napokon donose ozbiljnija poboljšanja. Nastale su kao dobra mješavina između beats solo 3 i beats solo ep slušalica, gdje je kvalitetnija i jednostavnija aluminijska struktura preuzeta sa slušalica beats solo ep, samo što u ovom slučaju nema žica koje vire već su one sakrivene u samu strukturu, pa ne može doći do puknuća, dok je s druge strane, sam dizajn zvučnika preuzet sa solo 3 slušalica sa novim udobnijim jastučićima.

Beats solo pro RECENZIJA

Mekani jastučići i gornji obloženi dio za glavu pobrinut će se za udobno višesatno korištenje, koliko god ono može biti s obzirom na to da su slušalice on-ear odnosno stoje na ušima, a ne preko njih kao kod over-ear slušalica. Nakon duljeg korištenja uši će vam se vjerojatno uznojiti pošto nema protoka zraka te što poprilično čvrsto pritisnu uši.

Što se tiče zvuka, on je značajno bolji nego prošle generacije koje su imale odličan bass i niske low frekvencije po kojemu je Beats poznat. Sada je taj jaki duboki bass također prisutan, ali nema kompromisa što se tiče visokih frekvencija odnosno vokala. Slušalice se prilagođavaju ovisno o onome što slušate. Ako slušate hip-hop, bass će biti jako izražen, dok kada slušate pjesmu gdje je sam ritam manje izražen, gdje vokal dominira, opet ćete imati odličan zvuk.

Novi H1 čip ponovno donosi manju potrošnju energije, te omogućuje spajanje više uređaja sa slušalicama u isto vrijeme. Baterija će potrajati 40 h reprodukcije, dok ta brojka pada na 22h kada je ANC uključen. Svakako preporučujem uključen ANC, koji će znatno smanjiti buku oko vas, pogotovo kada putujete ili ste na nekom bučnom javnom mjestu. U slučaju da vam se potroši sva baterija, imate 3.5mm kabel koji dolazi u pakiranju zajedno sa zaštitnom kutijom u koju stavljate sklopljene slušalice.

Cijena slušalica iznosi 299 dolara, slušalice još uvijek nisu dostupne na Europskom tržištu, ali bi trebale uskoro biti. Za sada dolaze u varijantama od 6 boja: sivo-zlatna, plava, crvena, ljubičasta, bijela i crna.

Piše: D.K.

1 komentar

  1. Zašto uopće prave slušalice koje idu na uši te tako smetaju, zar ne bi sve slušalice trebale biti preko uha. Takve slušalice imaju bolju izolaciju zvuka, ne žuljaju toliko koliko one što stisnu uši.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here