Samsung je predstavio Exynos 9 Series 9810 SoC čip koji će vjerojatno biti ugrađen u slijedeću generaciju Galaxy telefona, Galaxy S9, koji se očekuju iduće godine.

Samsung je najavio novi napredni mobilni procesor u Exynos 9 seriji, izrađen na 10nm FinFET Exynos 9810 dolazi sa upakiranom trećom generacijom samsungovih prilagođenih CPU jezgri, a također dolazi s nadograđenim GPU-om. Samsung također nudi podršku za Gigabit LTE modeme koji može ponuditi, ono što Samsung naziva industrijskom prvom 6CA (carrier aggregation) podrškom.

Ovaj novi Exynos 9 Series 9810 SoC izrađen je na drugoj generaciji 10nm procesne tehnologije, jer je već ranije ove godine predstavljen, Exynos 9 Series 8895. Podržava LTE Cat. 16 s brzinama preuzimanja do 1Gbps i brzinama prijenosa do 150Mbps (Cat 13). Ovaj čipset je već korišten u Samsung Galaxy S8 i Galaxy S8 +, kao i phabletu Galaxy Note8.

Kao što već znamo početkom iduće godine Qualcomm planira lansiranje svog novog Snapdragon 845 SoC-a, koji bi se po svemu sudeći, mogao smatrati glavnom konkurencijom Exynosa 9 serije 9810 SoC. Prema neslužbenim izvorima Snapdragon 845 SoC bi trebao biti izrađen na novom, bržem i učinkovitijem procesu izrade od 7 nm. Zanimljivo je spomenuti da bi i premijera novog Snapdragona 845, trebala biti baš na Galaxy S9, koji je u planu za proljeće sljedeće godine.


Za buduće Samsungove flagship modele, tvrtka najavljuje da će zadržati Infinity Displays koji omogućuju da 5,8-inčni i 6,2-inčni zasloni dolaze u kompaktnom faktoru oblika. Tako da bi sljedeća generacija Galaxy-a trebala zadržati iste veličine zaslona, ​​kao i istu zakrivljenost kao što je sada na Galaxy S8 i Galaxy S8+.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here