Lenovo priprema vlastitu prilagođenu varijantu grafičke kartice Radeon RX 6900 XT za svoju gejming Legion liniju stolnih računala. Grafička kartica najavljena je još prije nekoliko mjeseci, a sada su objavljene detaljnije snimke stvarnog proizvoda koji izgleda moćno impresivno, a možda zaslužuje čak i naslov AMD-ovog vlastitog BFGPU (Big Ferocious GPU) ili velike zvijeri.

Lenovo-Radeon-RX-6900-XT-Legion-GPU
Lenovo Radeon RX 6900 XT Legion GPU

Lenovo Radeon RX 6900 XT Legion ogromna je i monstruozna grafička kartica dizajnirana posebno za OEM gejming računala tvrtke Legion

Sada znamo da će Lenovo Legion računala sadržavati i Radeon RX 6900 XT i RX 6800 XT Legion grafičke kartice. Cjelokupni dizajn RX 6800 XT i RX 6900 XT Legion Edition pravokutnog je oblika i ako niste primijetili, izgledaju monstruozno poput Radeona VII, AMD-ovog ultra premium VEGA 20 GPU-a.

Dizajn hladnjaka s tri ventilatora, kao i pravokutni pokrov, glavne su sličnosti između referentnog AMD-a i Legion Radeon RX 6900 XT grafičkih kartica. Jedan mali detalj koji na prvi pogled ne biste primijetili je logotip “R” u kocki u donjem kutu. To je također značajka dizajna Radeona VII. Glavna razlika je u tome što se Lenovo odlučio dodati RGB osvjetljenje za natpise na kartici. Pokrov ima lijepu crnu shemu boja, koja se također može vidjeti i na stražnjoj ploči. Zadnja ploča je izmijenjena tako da sadrži logotip marke Legion.

Lenovo Radeon RX 6900 XT Legion GPU

I Lenovo Radeon RX 6900 XT i Radeon RX 6800 XT Legion napajaju se s dva 8-pinska konektora, a maksimalni TDP iznosi čak 300 W. Čini se da su obje kartice malo veće od referentnog dizajna i zauzimaju 3 slota na matičnoj ploči. Ne znamo točne brzine takta, ali Lenovo bi mogao vjerovatno ići s malim tvorničkim overclockingom s obzirom na prilagođeni dizajn PCB-a i masivno rješenje hlađenja na ovim video karticama serije Legion. Obje imaju 16 GB GDDR6 memorije i 128 MB Infinity Cachea.

Trenutno je nepoznato proizvodi li Lenovo sam Radeon RX 6900 XT i Radeon RX 6800 XT Legion Edition grafičke kartice ili ih nabavlja od treće strane. Čini se da su ove kartice ekskluzivne za desktop gejming računala Saviour Blade 7000P. Uparivanje ovih kartica u sustavima 7000P s procesorima serije Ryzen 5000 omogućit će sustavu da iskoristi prednost pametnog pristupa memorije. Najava kartice i stolnog računala ukazuje da će ova zvijer od kartice najvjerojatnije završiti kao kineski ekskluzivni proizvod.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here