Japanska tvrtka Sony više neće popravljati PlayStation 2 konzole, obznanili su izvješćem u ponedjeljak. Nakon gotovo dva desetljeća tijekom kojih su milijuni i milijuni igrača mogli uživati u popularnim naslovima poput Grand Theft Auta, Ratcheta & Clanka, Tony Hawk’s Pro Skatera, Tekkena i drugih, oni koji su ostali vjerni konzoli, svog ljubimca više neće moći servisirati putem službenih kanala.

Sony, naime, od prošlog tjedna ne može nuditi usluge popravaka zato što im ponestaje zamjenskih dijelova za najpopularniju igraću konzolu ikad. PlayStation 2 je od izlaska u proljeću 2000. godine prodan u 155 milijuna primjeraka diljem svijeta, što do danas ostaje rekord za jednu konzolu.

Iako su Japanci PlayStation 3 predstavili 2006. godine, popularnu dvojku nastavili su proizvoditi sve do 2012., a igre za model još i duže. Upravo su u Japanu nedavno zatvorili svoj posljednji servis za PS2. Svoje će PlayStation 2 modele najvjerniji korisnici tako moći servisirati samo putem neslužbenih servisa.


Njegovog su nasljednika, PS3, dosad prodali u 83 milijuna, a najrecentniji PS4 u 82 milijuna primjeraka. Stoga je teško očekivati da će bilo koja inačica svrgnuti PlayStation 2 s vrha najprodavanijih konzola. Što se tiče konzola ostalih proizvođača, na drugo mjesto nedodirljivih zasjeo je Nintendo DS sa 154 milijuna prodanih primjeraka, a treće drži Game Boy koji je diljem svijeta prodan čak 118 milijuna puta.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here