I Sony i Microsoft su uspjeli izbaciti piratstvo sa svojih zadnjih verzija konzola PS4 i Xbox One, odolijevajući uspješno svim znanim i neznanim meotodama hakeriranja igara. Natjeravši korisnike da kupuju samo originalne igre, već duže vrijeme su odoljevali svim pokušajima hakera da se to promjeni.

Međutim izgleda da je došao i taj dan, kada su hakeri ipak uspjeli razbiti nekoliko popularnih igara i sada se to širi webom kao gljive poslje kiše. Zasada se spominju dva hakirana naslova PS4 igara, GTA V i Far Cry 4. Međutim neće svi lako uživati u ovim krekiranim igrama, jer je sami krek zasada poprilično kompliciran, pa je vrlo vjerojatno da će mnogi igrači odustati od piratske verzije.

 

piratski GTA V za ps4


 

Dakle nemojte se radovati previše, igre za PS4 su krekirane i ranije, ali je uvijek bilo vrlo zahtjevno pokretati ih na PS4 konzoli.

… potencijalni gusari će morati proći kroz mnoštvo zamki prije nego što će uživati u bilo kojem od tih piratiziranih naslova igara. Samo pogled na NFO (information file) datoteku, otkriva koliko je to zapravo komplicirano korisititi.  Popis zahtjeva, za pokretanje igre je poprilično dug. Prvo, igrač mora posjedovati PS4 s iznimno starom verzijom firmwarea – v1.76 – koja je objavljena u kolovozu 2014. Činjenica da je potreban ovaj firmware, previše i ne iznenađuje jer je uspješno jailbrake-an još u prosincu 2015.

 

piratske igre za ps4

ps4 piratske igre

 

Ipak, baš ova starost potrebnog firmawarea podiže nekoliko pitanja, prvo je gdje ljudi mogu dobiti PS4 koji je tako star da još uvijek ima ovaj firmware v1.76. Također, novije igre zahtijevaju i novije firmware, tako da većina igara objavljenih tijekom posljednje dvije do tri godine neće biti kompatibilna s v1.76. To znatno ograničava broj igara koji se na ovaj način i mogu piratizirati.

Konačno, možete komotno zaboraviti online uporabu takvog PS4, jer bi ga Sony vrlo brzo ažurirao na noviji firmware. I ako se pitate, da li je izvedivo vraćanje starije verzije firmwarea poput traženog v1.76? Nije moguće, barem ne za sada.

Iako je ovo važan trenutak za piratstvo PS4, koji je uz dužno poštovanje uspješno odolijevao svim “hokus pokus” pokušajima piratstva do sada, gore navedena ograničenja ukazuju da PS4 još uvijek neće biti kompletno ispiratiziran, barem ne tako brzo. Ali, prema nekim zadnjim glasinama i firmware v4.55 je već hakiran, tako da nikada ne reci nikad…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here