Ako volite igrati tučnjave i još pogotovo ako imate dobar gamepad, bilo bi poželjno da imate barem jednu od ovih igara. Nevezano je li riječ o simulacijama ili totalnim arkadama, tučnjave već dugo vremena plijene sve veću pozornost u igraćem svijetu.

Volite li tučnjave? Naravno, ovdje ne mislim na prave tučnjave, već na one virtualne. Ako vam je ovaj žanr videoigara jako drag (ili ako se pak nalazi u samome vrhu), a niste sigurni koja bi od novijih igara mogla zadovoljiti vaše gladijatorske porive, ne brinite. Tu smo mi da vam pomognemo.

U nastavku članka ćemo nešto više reći o trenutno najboljim ”fighting” simulacijama koje su trenutno dostupne za osobna Windows računala. Svaka od ovih igara je igriva i preko tipkovnice, s time da je ugođaj i osjećaj (pogotovo kada iskombinirate baš onaj combo koji ste željeli) daleko bolji ako igrate preko gamepada. Naj-borilačke simulacije ili simulacije tučnjava za osobna Windows računala – stižu u nastavku!

 

Tekken 7 pc igra

Tekken 7


Tekken. Igra koja je proslavila i na pravi način obilježila eru 3D tučnjava. Igra koja se najviše proslavila na starom Playstationu 1 u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Igra koja je davne 1994. godine začela borbu između oca i sina koja traje i danas. Iako, ako malo bolje razmislimo, priča teško da je ikada bila presudna, kako kod tučnjava općenito tako i kod Tekkena.

To što se Kazuya i Heihachi Mishima, osoba koja je ujedno i vlasnik zloglasne Mishima korporacije kroz seriju žele međusobno poubijati, ali im to baš i ne ide (najviše zbog takozvanog ”vražjeg” gena koji je u isto vrijeme blagoslov, ali i prokletstvo) je manje važno.

Ono što je nas oduvijek zanimalo kod Tekkena su dinamika igre, preciznost izvođenja udaraca i komboa, brojnost likova (koja je rasla kako je serijal išao dalje) i neke nove stvari i modovi koji prije nisu bili prisutni da bi od ”novijih” nastavka bili standard igara (kao što je recimo mogućnost da protivnika nabijate o zid).

To nabijanje kroz zidove, podove i ine površine te izvođenje komboa je u Tekkenu 7 dovedeno do nove dimenzije, koja premda nije savršena, biva vrlo blizu tome, s time da je igra ovoga puta izašla i za osobna računala (što je novina). Ako ste voljeli prijašnje Tekken igre, voljeti ćete i Tekken 7 i još pogotovo ako ste ”pisijaš”. Sve u svemu, jedna od najboljih tučnjava koje su izašle za osobna računala- ikada.

 

Dragon Ball FighterZ

Nažalost (ili na sreću, kako se uzme), danas na tržištu baš i nema puno kvalitetnih tučnjava u anime stilu, koje su dostupne za osobna računala. Ako i igre koje su dostupne usporedimo sa Dragon Ball FighterZ, onda ćemo vrlo lako i brzo zaključiti kako je DBFZ po mnogočemu prvak u žanru.

Dragon Ball ili Zmajeva Kugla je kao animirani film svijetu poznat sada već više od trideset godina. U početku maleni dječačić čupave kose i majmunskog repa po imenu Son Goku je sada odrastao muškarac, otac dvojice sinova i jedne unuke, što je samo pokazatelj koliko je puno vremena prošlo otkako je prva sezona crtanog filma Akire Toriyame bila prikazana na TV ekranima.

Od tada pa do danas izašao je dobar broj Dragon Ball tučnjava, s time da je velik broj njih bio rezerviran za konzole (prvo za SNES, a kasnije za Playstation i Playstation 2). Dragon Ball Fighter Z je Dragon Ball tučnjava koja je dostupna za osobna računala. Osim jedinstvenog načina borbe i likova iz Dragon Ball svijeta, jedna stvar koja svakako izdiže DBFZ od ostalih tučnjava jest dosta dobro osmišljen i implementiran način borbe 3 na 3.

Borbe kao takve su vrlo intenzivne sa puno akcije na ekranu, kontrole su jednostavne za upamtiti, a pokreti i pucanja (onaj famozni Masenko…) nisu komplicirani za izvesti. Ako volite Dragon Ball svijet i ako želite odigrati odličnu DB tučnjavu u kojoj ćete moći igrati s doslovno svakim likom iz DB svijeta – svakako odaberite Dragon Ball Fighter Z.

 

Marvel vs. Capcom: Infinite

Iako trailer igre nije obećavao puno, barem kod zagriženih obožavatelja tučnjava, pogotovo ako se uzme u obzir grafika koja je bila sve samo ne impresivna i ”ništa novo” dojam, stvari su ipak ”sjele na svoje” nakon što bismo uključili i zaigrali igru.

Novi modovi borbe i novine koje ipak postoje su učinile to da Marvel vs. Capcom: Infinite ipak postane i ostane vrlo dobra 3D tabačina za osobna računala i nešto što fanovi ne bi trebali propustiti.

 

Skullgirls 2nd Encore

Skulls 2nd Encore, u biti nadogradnja na originalnu igru koja je osmišljena i na tržište stavljena od strane tvrtke Revenge Lab je bila poznata najviše po tome što je uspjela unutar sebe objediniti sve ono dobro iz originala i to sve staviti u animirani, art deco stil igre.

Još jedna stvar po kojoj je ova igra poznata je bila i ta što je sustav igre sličan onome koji možemo vidjeti iz Capcom vs. SNK-a, što znači odabir tri lika koja će se onda boriti protiv tri protivnička lika (na način i stilom koji uvelik podsjeća na Marvel vs. Capcom stil igranja). Ako ste voljeli originalnu igru i želite je vidjeti u drugačijem izdanju, okušajte se u Skullgirls 2nd Encore.

 

Street Fighter V

Prije otprilike dvije godine, u veljači 2016. Capcom je na tržište odlučio pustiti u prodaju igru koja je trebala po svemu biti barem za klasu iznad ostalih sličnih iz žanra. Stvari su ipak ispale drugačije. Umjesto ”revolucionarno dobre” igre dobili smo prosječnu igru za računala koja osim što nije nudila ništa posebno dobro je isto tako imala brojne probleme sa stabilnošću servera, nije imala pravi singleplayer mod igranja, a i Battle Lounge je bio dosta ograničen.

Ipak, od tada pa do danas prošle su dvije godine. Zahvaljujući poboljšanjima, dodacima likova (novi plus neki klasični), poboljšanje kod stilova borbe te prelazak i na ostale platforme, Street Fighter V je polako postajao, možda ne klasna igra, ali svakako vrlo, vrlo dobra, što je i danas.

S obzirom da se danas može reći kako se radi o kombinaciji ”starog i novog”, peti nastavak Street Fighter serijala se s pravom nalazi na našem popisu najboljih tabačina za osobna računala.

Piše: I.H.

1 komentar

  1. Mortal Kombat?
    Meni daleko najzabavnija za mlaćenje, najnoviji nastavak XL. Uvijek puna tajnih likova, tajnih poteza, tajnih opcija. Najviše kombinacija udaraca, kombo do čak 12 udaraca, odlični fatality, likovi imaju mnogo unikatnih poteza… Nedavno smo igrali stari Mortal Kombat ultimate 3 na SNES, osim grafike odlično, uopće ne smeta 2D prikaz.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here