Ova godina, barem što se tiče ”gamerskog” smisla, prolazi jako brzo. Izgleda kao da smo još jučer čitali i gledali video o najavama Kingdom Come: Deliverance, Far Cry 5 i novog God of War-a. Te igre su došle i sada ih igramo. No što nas od igara očekuje u nastavku lipnja? Nešto više o tome u nastavku!

BlazBlue: Cross Tag Battle

Platforme: osobna računala, Playstation 4, Nintendo Switch

Datum izlaska: 05. lipnja u SAD i Japanu, 22. lipnja EU

Volite li igrati tučnjave koje u sebi sadrže mješavinu likova iz više igara koji su onda stavljeni u novu igru s polunepotojećom pričom? Ako volite onda će BlazBlue: Cross Tag Battle biti igra koja će vam se svidjeti. BlazBlue će naime sadržavati likove iz igara Persona 4 Arena, Under Night in-Birth, RWBY i originalne likove iz BlazBlue-a.


Svaka skupina likova će imati kontrolu nad jednim putoključem koji će trebati drugoj skupini likova kako bi se oni mogli vratiti u svoj matični svijet. Recimo BlazBlue skupina će imati putoključ koji treba skupini iz Persona-e 4 Arena i obrnuto. Sama igra je razvijena od strane developerskog tima po imenu Arc System Works.

Da, radi se o istom onom timu developera koji je osmislio Dragon Ball FighterZ, odnosno igru koja je istoga žanra kao i BlazBlue – ”cross tag battle”. Igra bi se sutra trebala pojaviti na tržištima Sjedinjenih Država i Japana, dok će se europsko tržište (tržište Europske Unije) igru dočekati krajem mjeseca, odnosno 22. lipnja.

 

Wolfenstein II: The New Colossus

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 29. lipnja

Wolfenstein II: The New Colossus je u stvari nastavak igre koja je izašla prije četiri godine- The New Order. Radilo se o igri u kojoj su igrači ponovno ušli u savezničke čizme tajnog agenta za paranormalno i događanja vezana za Drugi svjetski rat- B. J. Blazkowicza. Agent Blazkowicz je u The New Order došao nešto drugačiji WWII svijet od onih na koje je dosad navikao.

Naime, The New Order se odvijao u alternativnom svemiru u kojemu su nacisti zavladali svijetom. To nije sve. Osim toga, nacisti su se domogli vrlo napredne i opasne tehnologije, tako da osim imaju cijeli svijet pod svojim nogama, pri tome koriste i raznorazne robote i oružja kojih se ne bi posramili niti ljubitelji Zvjezdanih staza. Vaš glavni cilj, baš kao i u The New Order jest,  vratiti red i stati na kraj vladavini Trećeg Reicha u Sjedinjenim Državama.

Wolfenstein II: The New Colossus jeveć izašao na tržište prošle godine, što je vrlo vjerojatno i poznato igračima sa ostalih konzola i računala (to jest svima osim igračima Nintendo Switch-a). Stoga, kako bi i ”nintendaši” osjetili dašak Drugog svjetskog rata na Wolfenstein način, igra će doživjeti svoj port na Nintendo Switch krajem ovog mjeseca.

 

Mario Tennis Aces

Platforme: Nintendo Switch

Datum izlaska: 22. lipnja

Ako vam se igra arkadna igra tenisa koja je uz to i dosta smiješna onda bi Mario Tennis Aces mogla biti baš igra za vas! Sama igra će u sebi sadržavati dosta dobar roster igrivih likova te neke nove načine igranja i mehanike zahvaljujući kojima bi tenis trebao biti malo drugačiji, a samim time onda i igriviji i prilagođeniji Mario svijetu.

I tako bi nam sada već dobro poznati efekt usporavanja vremena (ili ”slow motion”, eh ti Matrixu) trebao omogućiti da stignemo vratiti bilo koju servu, dok bi sustav kontriranja trebao omogućiti da bilo kojem protivniku možemo vratiti svaki udarac, bez obzira na to koliko se on činio ”tricky”.

Još jedna stvar koju će ovaj Mario Tennis sadržavati jest i mogućnosti igranja preko interneta gdje ćete svoje vještine moći testirati sa svojim prijateljima. Uz to Mario Tennis Aces trebao bi imati i story mod unutar kojeg bismo svoje vještine igranja tenisa trebali iskušati protiv nekih poznatih i manje poznatih bosseva.

 

Super Bomberman R

Platforme: osobna računala, Playstation 4, Xbox One

Datum izlaska: 12. lipnja

Svaka Bomberman igra, još od onih prvih koje smo igrali na Nintendu, je jednostavna, ali zato i vrlo zarazna, a Super Bomberman R nije nikakva iznimka. Igra se odvija u tipičnom Bombermanovom svijetu i na karti koja se bazira na velikim kockama.

Glavni cilj u igri je naravno raznošenje prepreka kao i protivnika kako biste pobijedili u igri. Sama igra je u originalu izašla za Nintendo Switch, no za nekih osam dana igra će doživjeti svoj port na Playstationu 4, Xboxu One i na Windows osobnim računalima.

 

Jurassic World Evolution

Platforme: osobna računala, Playstation 4, Xbox One

Datum izlaska: 12. lipnja

Jeste li gledali najnoviji Jurassic Park film koji se zvao… Jurassic World? Ako jeste onda ćete odmah otprilike znati o čemu će se raditi u igri.

Jurassic World Evolution je igra unutar koje vi kao igrač možete i trebate izgraditi i upravljati svojim vlastitim zabavnim parkom na temu Jurassic World-a. Glavni cilj koji trebate postići jest da vaš park bude park sa pet zvjezdica, što je moguće postići pravilnim i pravovremenim upravljanjem svime onime čime se u parku treba upravljati: okoliš, kretanje dinosaura, osiguranje i naravno znanstveni pokusi na osmišljavanju novih rasa dinosaura (jer zašto ne?).

Pomoć (u glasu i u igri) davati će vam Godlblumov Dr. Ian Malcolm ne bi li vam vođenje Jurskog parka bilo što je više moguće nezaboravnije i ugodnije. Ako vam se svidio novi film i ako ste se pitali kako bi to bilo kada biste i sami mogli imati svoj vlastiti park sa dinosaurima, ovo vam je prilika da vidite kako to izgleda u praksi. Donekle.

 

Vampyr

Platforme: Playstation 4, Xbox One, osobna računala

Datum izlaska: 05. svibnja

Vampyr je RPG akcijska avantura osmišljena od strane developerskog tima koji stoji iza igre Life is Strange i koja bi nam trebala sutra izaći na tržišta. Vi kao igrač preuzimate ulogu Jonathana, liječnika sa početkoa 20. stoljeća koji se nekako negdje zarazio vampriznom.

Igra vam dopušta da igrate na dva načina: ili da svoju novu bolest iskoristite na najbolji mogući način te dok pokušavate pronaći lijek da usput i pomažete građanima Londona ili da se jednostavno prepustite i da budete pravi zločesti vampir. Hoćete li biti Angel ili Angelus ovisi o vama. Bilo kako bilo, Vampyr bi svjetlo dana trebao ugledati sutra.

Piše: N.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here