Iako smo još prošlog tjedna pisali kako će se vjerni korisnici morati oprostiti od Windowsa 7 čiji extended support traje do siječnja 2020., Microsoft je sada na svojim službenim stranicama obznanio da su podršku za sedmicu odlučili produžiti do 2023. godine.

Naravno, produženje će podrške oni koji još ne žele prijeći na Windows 10 morati platiti. U tom bi slučaju mjesečno po računalu plaćali naknadu za podršku i nadogradnju koja će se svake godine povećavati. Zanimljiva je informacija da će popuste na Windows 7 Security Updates imati korisnici koji već plaćaju Windows 10 pretplatu.

Za mjesec dana također stiže nova nadogradnja za desetku pod nazivom October 2018 Update, koja će unijeti umjetnu inteligenciju u operacijski sustav. Valja još spomenuti kako je support za Windows 10 Enterprise i Education produžen s 18 na 30 mjeseci.

„Danas sam po prvi put koristio Windows 10 nakon dugo vremena i još uvijek mi se ne sviđa. Vrlo je ravan i dosadan. Uz to morate dublje tražiti da biste pronašli ono što želite. Držat ću se Windowsa 7 što je duže moguće“, komentirao je jedan korisnik sedmice Microsoftovu vijest o produženju podrške.


Još uvijek nemamo informaciju koliko će extended support do 2023. za sedmicu koštati, ali Microsoft će se pobrinuti da što više korisnika krene linijom manjeg otpora – i konačno se prebaci na Windows 10.

Pogledajte video koji govori o tome je li Windows 7 isplativ u 2018. godini:

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here