Ne možemo reći da smo se naviknuli na još uvijek najnoviju Harry Potter igru, Harry Potter: Hogwarts Mystery, a već nam se sprema nova, Harry Potter: Wizards Unite.

 

Harry Potter RPG igra je po prvi puta otrivena kada je jedan od Reddit članova na internet pustio trailer o igri, trdeći usput da je ta svrha tog trailera bila čisto istraživačke naravi. Navodno se njime želilo istražiti tržište i vidjeti se kako će ono reagirati na novu HP igru. Nedugo nakon toga trailer je uklonjen sa interneta, ali to vrijeme koje je trailer ”proveo” na internetu bilo je dovoljno za sve ljubitelje Harryja Pottera da identificiraju ono što se nalazilo na traileru- Hogwarts, različita stvorenja kao i neki više i neki manje poznati likovi.

Developer igre Pokemon Go Niantic je na svojoj Twitter stranici objavio da je u tijeku izrada Harry Potter RPG igre. Naziv igre zasad je ”Harry Potter: Wizards Unite i igra bi trebala izaći na tržište iduće godine. Kada točno iduće godine se ne zna.

igra Harry Potter Wizards Unite

Što nam sve novo donosi nova Harry Potter igra?

Mogućnost upisa

Svima onima koji su odgledali barem jedan film, pročitali barem jednu knjigu ili odigrali barem jednu HP igru znaju da je jedna od vrlo važnih stavki u HP svijetu obrazovanje (obrazovanje za vješticu ili čarobnjaka, da budem precizniji). S obzirom na to nova Harry Potter igra već sada ima mogućnost upisa.

Ako želite možete otići na službenu internetsku stranicu igre i ondje se upisati. Upisom stječete pravo i mogućnost na uvid u sve detaljnije informacije vezane uz igru (što stoji iz službenog navoda Ministarstva magije). Upis se obavlja tako što ostavite neke od svojih podataka (adresu e-pošte i datum rođenja) i to je to. Spremni ste za obavijesti i vijesti vezane uz novu Harry Potter igru!

Priča

Nova Harry Potter igra donosi i novu priču. Iako je Voldemort pobijeđen odavna u sada već drevnoj bitci za Hogwarts, čini se da još uvijek nije sve gotovo. Igrači Harry Potter: Hogwarts Mystery znaju da se vrijeme radnje i priča u toj igri zasniva na događajima koji su prethodili događajima iz sedam knjiga i filmova o Harryju.

Harry Potter: Wizards Unite nam donosi novu priču. Iako se još uvijek ne zna točno o čemu se radi (jer se na početku svake priče nikada ne znaa točno što se događa, što je svojevrstan lajtmotiv svake priče o Harry Potter svijetu), ono što zasad možemo vidjeti jest da se sprema velika nevolja. U svijetu bezjaka (iliti ”Muggles”) pojavili su se znakovi povratka magije, a to može značiti svašta.

Je li opet posrijedi ruka Znate-Već-Koga ili je nešto drugo u pitanju? Bez obzira na to o čemu se radi, uputa Ministarstva magije je da svaki obrazovani čarobnjak primi štapić u ruke i bude spreman na sve (kako stoji u službenom priopćenju).

 

Glasine i šuškanja

Reporter za BBC Lizo Mzimba je nedavno objavio na svojoj Twitter stranici dio informacija vezanih uz Harry Potter RPG projekt. U tim informacijama se između ostalog moglo vidjeti i nešto o misterioznoj igri pod nazivom Harry Potter Magic Awakened. Druge informacije govore o igri pod nazivom Harry Potter Magic Forever. Znači li to da bismo uskoro umjesto jedne mogli vidjeti dvije Harry Potter igre?

 

Još jedna stvar koja se mogla vidjeti iz tweeta jest to da će igrači imati izbor odabira jedne od čak osam potencijalnih klasa likova. Četiri klase će biti podijeljene na dobre, a druge četiri na zle.

Prema onome što smo mogli (onaj tko je mogao) vidjeti iz trailera koji je bio ”procurio” pa je nedugo nakon toga uklonjen, ljubitelji franšize sumnjaju u to da u novim (ili u novoj) HP igrama neće sudjelovati britanska kuća Rocksteady Games (ista kuća koju posjeduje Warner Brothers). No jedan drugi izvor koji dolazi izravno iz Rocksteady Games-a obećaje da će oni i dalje sudjelovati u kreiranju novih HP igara.

Harry Potter Hogwarts Mystery

Što bismo željeli vidjeti u novoj (ili u novim) Harry Potter igrama?

Dosad je svaka Harry Potter igra donijela nešto novo. Ljubitelji se vrlo vjerojatno sjećaju da je velik broj nastavaka prvih sedam igara izašlo za različite konzole/platforme i da je svaka verzija bila drugačija na svoj način. Najnovija igra,  Harry Potter: Hogwarts Mystery nam je isto tako donijela neke novine koje dosad nismo imali prilike vidjeti.

Osim što je to bila prva igra za Android/iOS pametne telefone (i pametne telefone uopće), radilo se o igri koja je bila u cijelosti ”online” i u koja se u cijelosti zasnivala zapravo na rješavanju nebrojenog broja questova, zadataka i sličnih stvari. Ako će developeri slijediti dobro uhodanu formulu (a nema razloga zašto ne bi) vrlo je vjerojatno da će nas u novom nastavku avantura iz Harry Potter svijeta čekati puno novih stvari.

Što je ono što bismo željeli vidjeti u novoj igri?

Jedna od stvari koju bismo svakako željeli vidjeti jest nastavak život učenika u Hogwartsu (ili možda nekoj drugoj školi). Priznajte- jedna od najdražih stvari iz Harryja Pottera bile su vam predavanja o tome kako naučiti neke od brojnih čarolija koje smo učili kod profesora Flitwicka.

Ili predavanja iz preobrazbe kod profesorice McGonnagal gdje smo učili kako šalicu pretvoriti u štakora i obrnuto (ili kako dobiti dlakavu šalicu s repom u najgorem slučaju). I naravno predavanja iz napitaka kod profesora Snapea koji kao da je tražio i najmanju izliku da nam oduzme teško stečene bodove i da ih bez razloga da Slytherinima. Bilo kako bilo, život učenika u Hogwartsu nikada nije bio dosadan. Štoviše, činilo se kao da nas avanture čekaju na svakome koraku.

Druga stvar koju želimo (i koja će se valjda dogoditi) jest nova priča. Jednom dijelu ljubitelja odgovara da se malo maknemo od Hermione, Rona i Harryja, dok drugi dio to smatra nezamislivim. Kako će biti ostaje nam za vidjeti no ono što bismo svakako željeli vidjeti u novoj HP igri je nova priča.

Domovi su treća i nikako manje važna stvar. Iskustvo u Harry Potter čarobnjačkom svijetu i samim time u Hogwartsu nije pravo ako vas se ne smjesti u neki od četiri doma. To jednostavno nije- to ako vas šešir za razvrstavanje uz glasan uzvik ”Gryffindooooorrrr!! (ili bilo koji drugi) ne smjesti u vaš omiljeni dom gdje u biti i započinju sve avanture.

Hogwarts je vrlo važan za cijeli čarobnjački svijet i samim time bi nova HP igra bez ovog drevnog i za bezjake skrivenog dvorca bila nezamisliva. Očekujemo da će developeri vjerno preslikati filmski to jest knjižni primjerak Hogwartsa i da će nas i ovoga puta čekati toliko toga za vidjeti i toliko toga za istražiti.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here