Današnje besplatne igre su daleko dogurale od onoga što su bile prije deset i više godina kada je besplatna igra bila samo nešto što bi netko na brzinu napravio ”u flashu” i što bi onda ”tutnuo” na internet.

Danas je situacija dosta drugačija i dobro što jest. Neke od kompanija koje prave igre imaju posebne periode u kojima su njihove igre besplatne za igranje.

Postoje i oni developeri (koji najčešće razvijaju takozvane ”indie” igre) za čije igre nećete trebati dati niti dolara. Samo odete na internet i skinete je sa neke stranice. Mi ćemo u ovome članku nešto više reći o igrama koje osim što su u cijelosti besplatne za igranje, su dostupne sada za skidanje i ono što je najvažnije- uz njih ćete se zabaviti.

super-mario-run-na-androidu

  1. Super Mario Run

Da, istina neki će reći kako Super Mario Run nije besplatna igra (barem ne cijela) i kako se više radi o besplatnoj demo-igri. Ali ono što jest svakako činjenica jest to da ćete igrajući Super Mario Run igru dobiti puno više nego što biste dobili jednom demo igrom. Sve ono što smo voljeli u starim Super Mario igrama je sada tu isto tako prisutno.


Jedina razlika je ta što ćemo još uvijek najnoviji Super Mario moći igrati na Android ili iOS platformi. Možda ćete s vremenom skupiti dovoljno novca i kupiti cijelu igru, no dok to ne učinite imati ćete na raspolaganju i više nego dovoljno zabave igrajući besplatne razine Super Marija Run.

 

Blacklight Retribution

  1. Blacklight: Retribution

Igra koja je dostupna za osobna Windows računala i PS4, Blacklight: Retribution se najkraće i najjednostavnije može opisati kao ”raskomadani”, futuristični Call of Duty multiplayer klon koji to nije. Ali ono što igra jest je multiplayer. Svi najvažniji modovi za multiplayer su tu, kao što su: Capture the flag, Domination, Deathmatch, itd.

Ako volite pucačine koje izgledaju dobro, rade dobro i u kojoj ćete se barem na nekoliko sati moći zabaviti s društvom, isprobajte Blacklight: Retribution. Na tržištu svakako nema puno besplatnih pucačina koje izgledaju dobro, što ovoj igri daje još jedan bonus i razlog zbog kojeg bi ju bilo dobro barem isprobati.

 

War Thunder

  1. War Thunder

Volite li igrati igre kao što su World of Warplanes (što je u stvari isto kao i World of Tanks samo u zraku i igrate upravljajući vojnim zrakoplovima)? Ako volite takve igre, a World of Warplanes vam je malo dosadio, pokušajte sa War Thunder-om.

Osim multiplayer borbi u zraku u kojima ćete moći iskušati sve svoje ”dogfighting” vještine, War Thunder isto tako ima i neke singleplayer modove za one koji vole ”loviti sami”. Sve u svemu, više nego dobra alternativa World of Warplanes igri.

 

Happy Wars

  1. Happy Wars

Happy Wars je 3D mrežna multiplayer akcijska igra u kojoj je najveći naglasak (i jedini način kako u borbama uopće možete pobijediti) stavljen na timski rad. Glavni cilj ili objektiv u igri jest da vi sa svojim timom igrača napadnete protivničko utvrđenje i da, koristeći različite i raznolike klase vojnika osvojite njegovu utvrdu.

Osnova igre je besplatna, s time da postoje neke stvari koje se mogu kupiti kako biste svoje igraće iskustvo dodatno nadogradili.

 

Heartstone Heroes of Warcraft

  1. Heartstone: Heroes of Warcraft

Ako ste odrasli igrajući kartaške igre kao što su Magic: The Gathering, Pokemon i slične, u tom slučaju bi Heartstone: Heroes of Warcraft mogla biti igra koja bi vam se mogla svidjeti. Heartstone će vas kao igrača po mnogočemu vratiti ”korijenima”. To znači da ovdje možemo očekivati klasično skupljanje mane i korištenje iste kako bismo pozivali moćna stvorenja da se bore za nas ili kako bismo bacali čarolije na protivnike.

Još jedna stvar koja je barem meni kod Heartstonea bila jako dobra jest jednostavnost igre. Ako tu pridodamo i zaraznost (probajte igrati nekoliko sati i onda se odvojiti od igre), onda Heartstone svakako zaslužuje svoje mjesto ovdje.

 

Hawken

  1. Hawken

Kada se sjetimo igara u kojima trebamo kontrolirati velike robote ili mecheve, gotovo uvijek je prva riječ koja nam padne na pamet – sporost. Istina je da je velika većina ovakvih igara spora, ali Hawken zato nije. U Hawken-u se mechevi kreću nevjerojatnim brzinama i u kombinaciji sa šarolikim oružjima i ostalim alatima čine ubojite robote smrti.

Hawken je u biti pucačina iz prvog lica u kojoj igrate koristeći mecha i u kojoj vam je glavni cilj pobijediti protivnike te usput nadograditi i prilagoditi svog robota ako najbolje znate i možete. Idealno ako volite velike robote, FPS žanr i brzinu.

 

Runescape

  1. Runescape

Nije neobično što je ova igra i dalje toliko popularna. Naime, radi se o jednom od najobuhvatnijih, ali i najboljih MMORPG-ova ikada osmišljenih. Uz to, za igru stalno izlaze nadogradnje, a svijet koji je ionako bio velik sada je još veći, zbog čega je njegovo istraživanje još bolje i primamljivije. I naravno igra je besplatna. Ako dosad niste isprobali Runescape, možda je sada došlo pravo vrijeme za to.

 

World-of-Tanks.jpg

  1. World of Tanks

Ako ste ikada htjeli igrati simulaciju tenkovskih bitaka i ako ste pritom htjeli voziti prave replike tenkova iz vremena prije, za vrijeme i malo nakon 2. Svjetskog rata, World of Tanks je igra za vas. Osim tenkove, u igri možete koristiti još dvije vrste borbenih vozila: artiljeriju i lovce na tenkove.

Igra se u posljednjih nekoliko godina dosta promijenila nabolje i to najviše zahvaljujući novim, redizajniranim levelima, poboljšanim zvukovima (pogotovo kod ispaljenja naboja ili kada se dogodi rikošet) te dodavanju nekih novih, dosad neviđenih vozila (sjetimo se samo ikoničnog, da ne kažem humorističnog tenka IO sa svojim varijacijama).

Sve u svemu, ako volite online simulacije tenkovskih bitaka odigrajte World of Tanks. I jedan savjet za kraj: ako je ikako moguće igrajte s barem 2-3 prijatelja za koje znate da znaju igrati, s obzirom da je na učinkovitom multiplayeru i suradnji najveći naglasak i način kako se može pobijediti na svakoj mapi.

 

Pokemon-Go-Fesrt

  1. Pokemon Go

Pokemon Go je i dalje jedna od najvećih i najigrivijih mobilnih igara u povijesti. Zamisao Pokemon Go igre je jednostavna: hodajte uokolo po pravome svijetu (to znači ondje gdje ste) i lovite Pokemone jednostavnim pokretom prsta.

Drugačija stvorenja žive u drugačijim okolišima, koje nakon što ih ulovite, evoluiraju i napreduju u svoje naprednije oblike (još uvijek ne mogu pronaći MewTwo-a). Nove nadogradnje znače dodatne sate i sate igranja i pronalaženja novih Pokemona (kojih je zasad oko 220). Zarazno, zabavno i- besplatno.

Još neke besplatne igre koje svakako valja spomenuti su: Path of Exile– akcijski RPG za osobna računala i Xbox One, Fallout Shelter, Doki Doki Literature Club– horor novela za osobna računala te Fornite: Battle Royale– battle royale igra za osobna računala, Xbox One, PS4 i iOS.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here