Kao što sam već ranije rekao, 2020. godina izgleda da je godina reizdanja, što starijih, što novijih naslova. Osim reizdanja trećeg nastavka Resident Evila, koje se sprema u travnju, te reizdanja sedmog nastavka Final Fantasyja koje se sprema za osam dana kasnije, na tržištu bismo ove godine mogli vidjeti još jedno reizdanje, isto tako vrlo popularne i poznate igre.

Ovoga puta radi se o Call of Duty: Modern Warfare 2, igri koja je originalno na tržišta izašla sada već pomalo davne 2009. godine! O čemu se točno radi zašto bismo reizdanje Modern Warfare 2 igre mogli dobiti baš ove godine, pročitajte u nastavku!

 

Objave na službenoj Playstation trgovini govore o reizdanju Modern Warfarea 2

Nedavno su na službenoj Playstation trgovini osvanule u najmanju ruku intrigantne i zanimljive objave. Naime, u objavama stoji podatak koji govore kako nam se vrlo uskoro sprema reizdanje CoD: Modern Warfare 2 igre. Objava je ubrzo nakon toga maknuta, nije se ondje zadržavala dugo vremena, no postoji puno dokaza koji govore u prilog tomu da bismo mogli zaista vrlo brzo i vidjeti Modern Warfare 2 Remake.

Jedan od dokaza koji potkrepljuje podatak sa Playstation trgovine osvanuo je na jednoj od korejskih internetskih stranica koje služe ocjenjivanju igara. Drugi dokaz su fotografije koje su osvanule na internetu. One prikazuju novu, još ne-izašlu igru, koja po mnogo toga podsjeća na Call of Duty: Modern Warfare. Budući da smo reizdanje prvog Modern Warfarea dobili, jedino što ovo može biti jest screenshot za drugi nastavak igre.

Call of Duty: Modern Warfare 2 na tržišta je izašao prije nešto manje od 11 godina. Radilo se o nastavku prvog Modern Warfarea, koji je na tržišta izašao 2007. godine za Windows računala, Playstation 3 i Xbox 360. Je li Modern Warfare 2 bolja igra od prvog nastavka teško je za reći (ovisno o tome kakve CoD igre volite). No ono što se može reći sigurno jest to da je Modern Warfare 2 donio više sadržaja u odnosu na Modern Warfare.

Prvi Modern Warfare označio je odmak od dotadašnje prakse programera da Call of Duty igre budu igre smještene u Drugi svjetski rat (što i sam naziv nalaže). Igra je, nakon što se pojavila na tržištu, donijela neke kontroverze: na primjer, jedna od misija koju su igrači mogli igrati ”No Russian”, dopuštala je igračima ubijanje civila za vrijeme terorističkog napada na zračnu luku.

Activision očito nije naučio lekciju te je u reizdanju Modern Warfarea iz 2019. godine implementirao jednu isto tako vrlo kontroverznu misiju. ”Highway of Death”, bila je misija koja je označila još jednu reviziju povijesti na američki način, misiju koja je bila osmišljena na temelju događaja iz stvarnog života, gdje je američka strana bila odgovorna za ratne zločine, s time da je u igri za iste te zločine bila odgovorna ruska strana.

Zasad je nejasno hoće li Modern Warfare 2 u sebi imati iste te misije ili će Activision malo ”smiriti doživljaj” i kako će MW2 Remake izgledati. No ono što je jasno jest to da igrači definitivno ne žele slične eskapade kakve je Activision radio u prošlosti.

 

Zašto Modern Warfare 2 Remake baš sada?

Igračima se jako svidio ”reboot” CoD: Modern Warfare iz prošle godine, a Activision je to saznao. Budući da je prošlogodišnja igra ostvarila veliki uspjeh i polučila još veće zanimanje među igračima, programerska kuća na tome želi dodatno zaraditi i igračima, ako je moguće, pružiti odličnu igru. Hoće li Modern Warfare 2 ostvariti isti ili možda još veći uspjeh u odnosu na Modern Warfare iz 2019. ostaje nam za vidjeti (nadamo se, što prije).

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here