Ova godina bit će po svemu sudeći, godina reizdanja poznatih naslova, koji su na tržištu videoigara izašli prije više od dvadeset godina. Final Fantasy VII, nastavak za kojeg mnogi kažu da je jedan od najboljih (ako ne i najbolji), nakon mnogih otkazivanja i problema, s kojima se Square-Enix na svome putu susreo, ove godine konačno dobiva svoje reizdanje. I to da stvari budu bolje, čini se ranije od očekivanog! Barem za neke dijelove svijeta!

Final Fantasy VII Remake

FFVII Remake u nekim regijama svijeta stići će ranije

Iz Square-Enix stožera dolaze odlične vijesti za neke regije svijeta: Final Fantasy VII Remake u nekim će dijelovima svijeta doći ranije od očekivanog (datum izlaska igre trebao je biti 10. travnja). Razlog takve promjene leži u tome što Square-Enix želi izbjeći mogućnost kašnjenja i možebitnih situacija da neki dijelovi svijeta, zbog događaja koji su uslijedili zbog korona virusa, svoje primjerke igre dobiju nakon 10. travnja. Kako se to ne bi dogodilo, igra će u nekim dijelovima svijeta izaći koji dan prije 10. travnja, dok će u drugim izaći točno 10. travnja.

U izjavi koja je nedavno osvanula na Twitteru, producent igre Yoshinori Kitase i direktor Tetsuya Nomura objasnili su da će igra u nekim dijelovima svijeta u prodaju krenuti koji dan ranije od planiranog, zbog toga što je COVID-19 uzrokovao ”usporavanje i začepljenje distribucijskih kanala, što je jako otežalo mogućnost da igra bude prodavana u cijelome svijetu u isto vrijeme”. Kako bi se tomu stalo na kraj i kako ne bi trpjeli ni proizvođači ni igrači, Square-Enix odlučio se za to da dijelovi svijeta koji trpe najveća ograničenja i najveće restrikcije zbog korona virusa, igru dobiju koji dan prije.

Što ovo točnije znači? Koje bi to regije svijeta mogle dobiti reizdanje Final Fantasyja VII prije službenog datuma prodaje? Square-Enix u nastavku svog priopćenja nastavlja i kaže kako će regije svijeta koje su trenutno najviše pogođene korona virusom i gdje vladaju najveće i najstrože restrikcije imati mogućnost kupovine igre prije ostalih. Ovdje se radi o Europi i Australiji.

”Svi ljubitelji naših igara zaslužuju priliku isprobati našu najnoviju igru, za koju vjerujemo da će im se iznimno svidjeti. Europa i Australija najviše dijelovi su svijeta koje su restrikcije zbog korona virusa najviše ograničile i koje bi mogle imati problema kada bi se igra distribuirala u sve dijelove svijeta odjednom. Kako bi se tome stalo na kraj, odlučili smo da se Final Fantasy VII Remake u tim regijama prodaje nešto ranije”.

 

Ovo se odnosi samo na fizičke kopije igre

Budući da će Final Fantasy VII Remake biti dostupan na dva načina, u obliku fizičkih i digitalnih kopija, ono na što se odnose nove promjene u vezi ranije mogućnosti kupnje su fizičke kopije.

Iz tvrtke su isto tako izjavili kako bi i dalje moglo doći do kašnjenja isporuke, no da bi to trebalo biti u što manjoj mogućoj mjeri. Bez obzira na kašnjenja, svi igrači koji su pred-naručili digitalne verzije igre moći će ih zaigrati 10. travnja, kada Final Fantasy VII Remake i službeno izlazi na tržište.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here