PočetnaHardverIgrače konzoleGotovo je! Sada znamo kako izgleda novi PS5: Predstavljen je kao dva...

Gotovo je! Sada znamo kako izgleda novi PS5: Predstavljen je kao dva modela: PS5 i PS5 Digital Edition


Jučer je Sony po prvi puta otkrio izgled najiščekivanije konzole na svijetu, novog PS5, za vrijeme svog “Future of Gaming” događaja i iznenadio sve najavivši ne jednu već dvije konzole, PS5 i PS5 Digital Edition.

Bit će standardno PlayStation 5 plus PS5 Digital Edition bez 4K Blu-ray diska. Oba modela će izgledati isto, razlika je samo estetske prirode, s utorom za pogon. A ni jedan ni drugi model ne izgledaju poput brojnih curenja fotografija PS5 i pojave konceptnih fotografija kojih smo se imali prilike nagledati tijekom prošle i ove godine.

PS5

To je elegantna konzola, s estetskim oblinama i po mnogo čemu jedinstvena za PlayStation stroj, jednostavne crno bijele boje, poprilično različitija od prošlih verzija. Podsjetimo bijele varijante ostalih PlayStationa bile su na nekim modelima, ali tradicionalno svaka Play Station konzola prilikom predstavljanja bila je ili sive ili crne boje.

PS5 i periferija

Iz prikazanih fotografija PS5 izgleda sjajno u stojećem formatu, ali također će se moći položiti i horizontalno, što će dodatno olakšati smještaj konzole, ostavljajući puno slobodnog prostora. U istom crno bijelom stilu dolazi i periferija poput Dualsense kontrolera, slušalica, HD kamere i povratak daljinskog upravljača.  Posljednji službeni daljinski upravljač PlayStationa bio je samo za PS3.

Na žalost, Sony službeno, još uvijek nije dao nikakve informacije vezane uz cijene PS5 modela, tako da i dalje možemo samo nagađati. Pretpostavljamo da bi PS5 Digital Edition verzija trebala biti jeftinija, i nagađamo, da će biti ispod 500 EUR-a, dok će standardni PS5 iznositi 600 EUR-a.

Kao i uvijek Sony još uvijek ide vrlo pažljivo s novim informacijama, a mi jedva čekamo da saznamo više detalja o novom PlayStationu 5. Na jučerašnjem eventu, glavni fokus Sony-a je bio na nove nadolazeće igre za PS5.  A ranije najavljene specifikacije i detalje možete pronaći ovdje.

Piše: A.M.


RELATED ARTICLES

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular