Ukoliko ste se prethodnih dana nalazili na stranici Yahoo-a, lako je moguće da ste pokupili neki virus na vaše računalo. Proteklog se tjedna dogodio propust na stranici Yahoo-a i zaraženo je virusom oko dva milijuna korisnika koji su u tom razdoblju bili na europskoj verziji stranice.

Trojanac Zeus Trojan se raširio na mnoga računala upravo putem Yahoo stranice. Cilj ovog trojanca je da preuzima ogromne količine računalnih resursa bez znanja korisnika. Cilj napada je prikupljanje bitcoin-a, a Trojanac je dolazio zamaskiran u oglas koji se vrtio na Yahoo stranici.

Yahoo je odmah priznao propust koji se dogodio i pozvao korisnike na povećani oprez. Iz navedene kompanije kazali su kako su u opasnosti bili prvenstveno korisnici koji korite stariju verziju Jave. Napomenuli su kako je nadograđivanje sustava uvijek dobar lijek protiv bilo kakvih zloćudnih napada i pozvali su sve korisnike do provjere i obnove svoje verzije antivirusnih programa.

Iako iz samog Yahoo-a nisu priopćili konkretne brojke o količini zaraženih računala, analitičari napominju kako se radi otprilike o oko dva milijuna korisnika. Ukoliko imate problema s radom računala u posljednje vrijeme, možda je vrijeme da malo provjerite kako stojite s virusima i ostalim napasnicima na vašem omiljenom uređaju.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here