Baš kako je bilo i najavljeno, danas je Microsoft održao svoju konferenciju u San Franciscu. Prema najavama trebala je to biti prezentacija novog operativnog sustava i svi su očekivali kako će tamo biti predstavljen Windows 9, no Microsoft je sve jako iznenadio. Naime, nova verzija Windowsa jeste predstavljena, ali ona nosi naziv Windows 10, a ne Windows 9 kao što smo svi očekivali.

Novi Windows predstavio nam je Microsoftov dopredsjednik za operativne sisteme, Terry Myerson. Prilikom predstavljanja Myerson je napomenuo kako se danas Windowsom koristiti više od 1,5 milijardi ljudi što je brojka na koju su ponosni i koju u budućnosti žele još dodatno povećati. Kao odgovor za svima zanimljivi detalj preskakanja Windowsa 9 i imenovanja novog Windowsa 10 dobili smo vrlo originalan odgovor: ‘Vrijeme je za novi Windows koji će pokrenuti stvari u pravom smjeru. Ne bi bilo korektno da smo na toj velikoj prekretnici Windows nazvali brojem 9 kao što su mnogi očekivali’.

Prije neki dan iznijeli smo nekoliko detalja koje bi trebao imati novi-stari Windows, a čini se kako nismo nimalo pogriješili. Nova verzija Windowsa spoj je modernog i tradicije. Tako se u Windows 10 ponovno vratio Start gumb, a sučelje je kombinacija standardnog i metro dizajna. Čvrsto smo uvjereni kako će ovaj Windows odjeknuti puno bolje među korisnicima, nego što je to bio slučaj sa posljednjom verzijom 8.

Veliki dio informacija o novim Windowsima smo već znali (odnosno naslućivali), tako da i nismo oduševljeni previše ovom prezentacijom jer nije pružila nikakve nove sočne detalje. Sutra će se vrlo vjerojatno dosta pričati o novostima koje nudi nova verzija Windowsa, ali glavninu priče odnijet će i ‘čuđenje’ preskakanja 9-ke u nazivu novog Windowsa.


Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here