Na ovogodišnjoj Google konferenciji nismo upoznati s novom verzijom Androida, a to znači da je Android 4.2 Jelly Bean, koje je lansiran u studenom prošle godine, i dalje najnovija verzija operativnog sistema za Google smartphone i tablete. Većina Nexus mobitela i tableta već rade, ili mogu biti modificirani kako bi radili, na Androidu 4.2, isto kao i neki novi uređaji poput Samsungovog Galaxy S4 modela. Ažuriranje će stići i za HTC One, a verzija 4.2 bi trebala stići i na HTC One X, Galaxy S3, Note 2 i druge odlično moderne Android uređaje. Donosimo vam pet glavnih razloga zašto bi s nestrpljenjem trebali očekivati da ova verzija Androida stigne i na vaš uređaj. Android 4.2 dodaje neke stvarno sjajne značajke, a evo naših omiljenih.

Gestury Typing Tehnologija

Pregled najboljih značajki započet ćemo sa sjajnom novom tipkovnicom koja više ne zahtijeva da tipkate svoje riječi nego može prepoznati što unosite time što mičete prste preko tipkovnice. Ovo je ispočetka malo neobično i treba dugo da se na to naviknete, no jednom kada se dobro izvježbate to je brz i jednostavan način za korištenje tipkovnice na uređajima osjetljivima na dodir koji to podržavaju.

Postoji mogućnost da ste nešto slično koristili i prije. Na primjer, kroz Google Play je dostupna The Swype tipkovnica, a ona čak i dolazi instalirana na nekim uređajima. Ona radi na istu metodu kao i Gestury Typing, ali ovo je prvi puta da je Google implementirao tehnologiju na svoje standardne tipkovnice.

Photo Sphere Kamera

Photo Sphere KameraOvo je jedna od najuzbudljivijih značajki Androida 4.2. S Photo Sphere kamerom možete dignuti razinu fotografiranja. Android 4.2 može slikati okoliš u svakom kutu tj. u 360 stupnjeva. Ta fotografiranje u svakom pravcu spaja slike u zadivljujuću sliku panorame. Na ekranu također imati i savjete koji vam pomažu u slikanju što bolje fotografije. Treba malo duže dok aplikacija obradi finalnu fotografiju, ali jednom kada to napravi imat ćete nevjerojatnu sliku kojoj će se svi diviti.

Daydream Screensavers

Može li obični screensaver biti razlog da jedva čekate Android 4.2? Pa, iako zvuči čudno, može! Daydream se aktivira putem postavki, a uz njega možete odabrati animirani screensaver koji će se prikazivati kada se vaš uređaj puni. Screensaver uključuje i sat tako da bez problema možete vidjeti vrijeme.

Više korisnika

Vise KorisnikaTableti i smartphonei se ponekad dijele između nekoliko osoba, posebno između roditelja i djece pa je stoga upoznavanje s podrškom više korisnika dobrodošlo. Ova značajka još nije usavršena i sakrivena je u izborniku Postavke – Korisnik i drugi korisnici, ali jednom kada ju nađete i aktivirate zadovoljit će vas. Može se dodati osam različitih korisnika, a svaki može dobiti svoje vlastito iskustvo korištenja uređaja. Svako korisnik također može promijeniti pozadinu, widgete, instalirane aplikacije i slično.

Čarobni Widgeti

S Androidom 4.2 puno lakše možete prilagoditi svoje widgete. Widgeti se sami smanjuju i pomiču ako smetaju ili nemaju dovoljno mjesta. Lijepo je vidjeti sa su widgeti prošireni za korištenje zaključavaju uređaja osim za početnu stranicu. Osim widgeta za zaključavanje, početni widgeti uključuju widget za poruke, Gmail, sat i direktan pristup kameri.

Android verzija 4.2 možda nije najveće Android ažuriranje koje smo vidjeli, ali ima dosta značajki i poboljšanja koje podižu užitak korištenja uređaja s tim sustavom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here