Microsoft Office aplikacije su napokon dostupne za skidanje direktno iz Appleovog Mac App Storea. To je prvi puta otkad je Microsoft napravio Office suite za Mac jer ste ih do sada mogli skinuti isključivo s Microsoftovih web stranica.
Aplikacije koje možete skinuti su: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote i OneDrive. Možete ih skinuti zasebno ili cijeli Office odjednom. Ovisi što trebate za posao ili svakodnevni rad na računalu, tj. Macu.

Office 365 je baziran na mjesečnoj ili godišnjoj pretplati. To znači da je softver moguće besplatno skinuti, ali ako ga želite koristiti, morat ćete platiti pretplatu za isti. Korisnici imaju mogućnost da tu pretplatu (cca. 7 eura mjesečno) plaćaju direktno preko Appleovog korisničkog računa, kao i sve druge aplikacije, ili preko MS korisničkog računa.

Apple naravno želi da to ide preko njihovog računa kako bi potaknuli korisnike da plaćaju pretplate i da im zarada raste, odnosno da imaju stabilan rast prihoda unutar kompanije. Microsoft vjerojatno želi da plaćate direktno njima, no nekako imamo osjećaj da je njima bitnije da plaćate, pa iako dio zarade dijelili i s Appleom jer Apple/Mac korisnici ionako nisu njihova primarna ciljana skupina korisnika.

Mac App Store je potpuno redizajniran s dolaskom Mojavea, tako da ćete Office naći pod tabom “Work”. Trenutačno je Microsoft Office istaknut proizvod i Apple ga jako reklamira, što možete vidjeti i na slici ispod ovog paragrafa.

Generičku izjavu na dolazak Office na Store, dao je Phil Schiller koji je rekao:

Jako smo uzbuđeni što je Microsoft Office 365 postao dio Mac App Storea. Apple i Microsoft su radili zajedno da bi Mac korisnicima donijeli Office i veću produktivnost u radu. Sada kada je Office 365 moguće kupiti preko Mac App Storea, još ćete lakše imati zadnje verzije aplikacija na vašem Macu, iPadu i iPhoneu.

S druge strane, drago nam je da je Microsoft napravio i dodatni trud oko Officea i lijepo ga uklopio u Mojave i njihov Dark Mode. Sve u svemu, zadovoljni smo ovime, pogotovo što su Microsoftovi Office alati mnogo bolji od onih koje nudi Apple.

 

Piše: B.P.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here