Bez Sonyja sve ostaje na Microsoftu i Nintendu. Hoće li nas oni uspjeti zadovoljiti na ovogodišnjem E3 2019 sajmu? Vidjet ćemo za nekoliko mjeseci.

Bez obzira na sve promjene kroz koje prolazi E3 sajam je i dalje najveći godišnji događaj u gaming svijetu. Bez obzira na to održava li se u hotelu, u konvencijskom centru ili negdje u Hollywoodu to je uvijek najveći gamerski događaj godine gdje se igrači i njima slični okupljaju iz cijelog svijeta na jednom mjestu ne bi li vidjeli što je ono što će iduće doći na njihove omiljene konzole, osobna Windows računala ili pametne telefone.

S obzirom na rečeno E3 2019 bit će nesumnjivo najveći i najposjećeniji gamerski sajam dosad, uz neke razlike. Jedna od stvari po kojoj će se E3 2019 razlikovati od dodadašnjih sajmova jest način kako će sajam biti koncipiran ove godine. EA je najavio kako neće održavati jednu novinsku konferenciju već da će umjesto jedne održati nekoliko manjih događaja koji će se prenositi uživo. Kako se tu uklapa Sony, tvrtka koja je donedavno uvelike žarila i palila E3 sajmovima? Sony je službeno najavio kako se ove godine neće uopće pojaviti na E3 sajmu.

S obzirom na to da je E3 sajam već godinama (da ne kažem desetljećima) najveći gamerski sajam na kojem svake godine tradicionalno saznajemo mnoštvo novih vijesti vezanih uz gamerski svijet, postavlja se jedno pitanje: hoće li E3 i dalje biti isti? Znači li odsutnost Sonyja na E3 sajmu da E3 polako umire? Trenutno svi odgovori na ova pitanja glase- ne. Iako nismo sigurni u to što će sve biti drugačije na ovogodišnjem E3 sajmu ipak smo dobili neke vijesti tako da vam možemo ponuditi barem neke uvide u ono što nas čeka u lipnju. Šro nas sve očekuje na ovogodišnjem E3 sajmu – slijedi u nastavku!

E3 2019

Kada počinje E3 2019?

Službeno ovogodišnji E3 2019 ili Electronic Entertainment Expo će početi (ili bi trebao početi) u utorak, 11. lipnja 2019., a trebao bi završiti u četvrtak, 13.lipnja. No ti datumi su samo dio onoga što što će sajam predstavljati u konvencijskom centru Los Angelesa.

Ustvari, prvi veliki događaj kojeg EA planira započeti, a da se nalazi u okviru E3 2019 trebao bi biti u petak, 07.lipnja i trebao bi se održati u hollywoodskoj Palladium areni. Iako iz EA dolaze vijesti kako ne trebamo ondje očekivati velike govorancije taj petak popodne će biti prvi dan i prvi puta kada će igrači i korisnici imati priliku zaigrati službene nadolazeće gamerske naslove (osim toga dobit ćemo vijesti i obavijesti o igrama koje bi trebale izaći na tržište u narednih godinu-dvije, kako to već priliči).

Između EA-ovog Play eventa i otvorenja u utorak ujutro ono što isto tako možemo očekivati su novinske konferencije za Microsoft koje bi se trebale događati u subotu prijepodne (dok bi Bethesda, Square Enix, Ubisoft i Nintendo trebao održati svoje konferencije za novinare istoga dana, ali kasnije).

 

Dragon Age 4

EA na E3 2019

EA je samo dio onoga što od njih možemo očekivati na E3 sajmu objavio na svojim službenim stranicama. S obzirom na to, kao što sam već rekao EA bi svoj EA Play trebao održati od petka, 07.lipnja sve do nedjelje, 09.lipnja.

Iako se što se tiče igara EA nije potrudio objaviti nešto više o tome, postoje vrlo velike šanse da bismo na E3 2019 mogli vidjeti igre kao što su Star Wars Jedi: Fallen Order od Respawn Entertainmenta kao i neke dodatne Titanfall svemiru. Tu bismo mogli recimo vidjeti drugi spin-off Titanfall 3. Kada govorimo o Respawn Entertainmentu ono što nas isto tako zanima su planovi u vezi njihovog više nego uspješnog battle royale shootera Apex Legendsa.

Drugi dio EA, odnosno onaj športski (ili sportski) dio zadužen je za najnovije simulacije u područjima različitih športova. Tako bismo trebali vidjeti najnoviji Madden NFL, novu FIFA-u, NHL i novi nastavak NBA Live. Izvan sportskih događanja trebali bismo moći vidjeti i novi nastavak (to jest ekspanziju) za besmrtne Simse 4.

Nešto manje vjerojatno, ali ipak moguće su igre od EA DICE studija, odnosno developerskog tima koji je zaslužan za razvoj Battlefielda i Star Wars Battlefront igara koji svoje nove projekte tek trebaju najaviti u nastavku ove godine. Novi projekti isto tako trebali bi doći o od PopCap-a (tvrtke koja je najpoznatija po megapopularnoj igri za pametne telefone Plants vs Zombies) te od tvrtke Ghost Games (novog proizvođača Need for Speed igara).

Posljednje, no nimalo manje važne su vijesti vezane uz Dragon Age 4. BioWare je prošle godine pustio trailer koji nam je svima izmamio zazubice. No kako je od tada pa do današnjih dana prošlo već dosta vremena očekujemo kako će na ovogodišnjem E3 sajmu BioWare s nama podijeliti neke nove informacije vezane uz ovu igru.

 

square-enix

Square Enix na E3 2019

Nakon (predugo)očekivanog Kingdom Heartsa 3 kojeg je tvrtka na tržište izbacila početkom siječnja ove godine Square Enix nije bio baš nešto glasan. Štoviše, tvrtka je poprilično tiha, što je neobično. Nadamo se samo da ta tišina znači zatišje pred oluju. Već zasigurno znamo kako tvrtka radi na Dragon Quest Buildersu 2 za Nintendo Switch (što je i sam Nintendo objavio ranije ove godine).

Dragon Questu XI

Osim ove igre Square Enix radio je (i nadamo se da još uvijek radi) na Dragon Questu XI: Echoes of an Elusive Age- Definitive Editon. Osim te dvije nadolazeće igre, za koje se nadamo da ćemo više informacija u vezi njih saznati na E3 vrlo je vjerojatno da ćemo više čuti i o idućoj epizodi Life is Strange 2 te da ćemo možda saznati i više toga o DLC-u za novi Kingdom Hearts. Bilo kako bilo od Square Enixa se puno očekuje i nadamo se da nas neće iznevjeriti.

EA i Square Enix prva su dva velika giganta od kojih se očekuje puno na ovogodišnjem sajmu igara. Što je ono što će nam ove tvrtke ponuditi u tih nekoliko dana sajma? Hoćemo li ostati gladni ili ćemo s iščekivanjem čekati na dolazak novih hitova? Zasad je teško za reći. No to je samo prvi dio kolača i prvi dio onoga što nas očekuje na ovogodišnjem E3. Što nas još čeka- pročitajte u drugome dijelu!

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here