Microsoft je već izjavio da će prvo ovogodišnje ažuriranje sustava Windows 10 biti manje nego inače, usredotočujući se više na održavanje stabilnog i uglađenog operacijskog sustava. To, međutim, ne znači da neće uvoditi nove značajke, od kojih su neke čak i poveće, što bi moglo promijeniti i vizualni identitet Windowsa 10 na koji ste navikli. Najnoviji Windows 10 Insider Preview Build 21337 daje uvid u ono što dolazi sa novim ažuriranjem, tako možemo pronaći ponešto za svakog korisnika Windowsa, od gaming segmenta, multitaskinga, pa čak i do ljubitelja Notepada.

Microsoft pokušava premostiti jaz između dvije najveće igraće platforme na svijetu, ali, na sreću ili ne, nije ih baš uspio spojiti. Microsoft umjesto toga donosi neke značajke Windowsa na Xbox i obrnuto, poput Xbox Series X | S Auto HDR koji uskoro dolazi i na računala. Ukratko, koristi računalnu i grafičku magiju za „nadogradnju“ igara koje nikada nisu dizajnirane s HDR-om na nešto gotovo nalik HDR-u

AUTO hdr

Pregled također pokazuje više načina rada za napredne korisnike da prilagode svoje “virtualne desktope” u skladu s njihovim ukusom i potrebama. Uskoro ćete moći preurediti te virtualne radne površine i moći ćete dodijeliti različite pozadine za pojedine radne površine. To korisnicima može dati vizualne nagovještaje koji bi im, pak, mogli pomoći da odvoje radne i osobne radne površine po potrebi.

Microsoft je također najavio nekoliko promjena u svojim Inbox aplikacijama, što naziva standardnim skupom aplikacija unaprijed instaliranim u svakom sustavu Windows 10. U sljedećem izdanju, poznati Notepad konačno će dobiti novu ikonu, što bi na kraju moglo zbuniti neke starije korisnike. Windows terminal također se dodaje u set, a i on i Notepad bit će ažurirani putem Microsoftove trgovine, a ne kroz glavna ažuriranja sustava Windows.

Preview Build 21337 ima i druge promjene, poput prostranijeg izgleda za File Explorer. Međutim dolazi i sa nekim već poznatim problemima, koji bi se trebali riješiti prije nego što konačno izdanje izađe u javnost.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here