Znamo da postoji dosta puno odličnih aplikacija za navigaciju u slučaju kada nam treba navogacija preko mreže. Samo se spojimo na internet, pokrenemo aplikaciju i u većini slučajeva nam aplikacija jako precizno pokaže sve ono što nas zanima- od pozicije gdje se mi nalazimo pa do željenog odredišta. No što je sa ”offline” aplikacijama za navigaciju? Postoje li i takve i ako postoje ima li kakva dobra za Android platformu?

Izvanmrežni podaci su važni isto onako kao što su važni i podaci za navigiranje koje naši uređaji prikupljaju kada su spojeni na internet. U slučaju da ste u potrebi za jednom Android aplikacijom takvog tipa, ako vam treba navigacija, a vi nemate internet konekciju (ili ste u zemlji u inozemstvu), svakako će vam poslužiti barem jedna od ovih ”offline” aplikacija za navigaciju! U nastavku članka ćemo govoriti o čak osam odličnih Android aplikacija uz koje ćete se moći orijentirati u ”offline” modu za tren!

 

GoogleMaps Offline

Google Maps

Google Maps je jedna od najboljih (ako ne i najbolja) Android aplikacija za navigaciju koja osim svog standardnog- mrežnog načina rada ima isto tako i izvanmrežni način. Kako biste skinuli kartu idite na izbornik ”više” koji je označen trima horizontalnim crtama i koji se nalazi u gornjem, lijevom kutu i ondje odaberite opciju ”offline maps” ili izvanmrežne karte.

Nakon što ovo odaberete Google će vam sam predložiti neke karte koje ćete moći skinuti (te karte će biti predložene u odnosu na ono gdje se sada nalazite i gdje često putujete). Ako želite možete skinuti kartu područja koje vi odaberete tako što ćete otići pod opciju ”Select your own map”.

Najveća veličina karte koju možete skinuti u izvanmrežnom načinu rada je 2 GB. Osim toga Google Maps će automatski kartu obrisati nakon 30 dana, tako da imajte na umu da je to maksimalan period koliko dugo neku kartu možete imati u ”offline” načinu rada.

 

Sygic

Sygic

Sygic je jedna od onih aplikacija koje korisnici vrlo rado vole koristiti i skidati sa Googleove Trgovine aplikacija. Razloga za to ima jako puno, a jedan od možda najvažnijih jest taj što developer aplikacije ima dogovor s TomTom-om, zbog čega Sygic svojim korisnicima nudi izvanmrežnu podršku za gotovo svaku zemlju na svijetu. Još jedna hvale vrijedna stvar koju ova aplikacija ima u sebi jest besplatna i dosta redovita nadogradnja karti.

Tu je i GPS navigacija glasom, kao i GPS navigacija za pješake (za sve one situacije kada idete negdje pješice, a treba vam pomoć, što je odlično jer ovdje neke druge aplikacije kaskaju). Navodno vam ova aplikacija uz sve pogodnosti koje daje i s kojima dolazi može uštedjeti i novac. U slučaju da imate dostupnu internetsku konekciju ona će vas automatski upozoriti na najjeftinije (i najbliže dostupne) benzinske crpke i parkirne automate i uz to davat će vam informacije o najbližim kamerama koje snimaju brzinu.

 

OsmAnd

OsmAnd

OsmAnd je još jedna od popularnih ”offline” aplikacija za navigaciju koja osim svoje izvanmrežne verzije ima naravno i mrežnu verziju tako da je možete slobodno koristiti svaki puta kada imate dostupnu internetsku konekciju.

GPS dio ove aplikacije je ono gdje leži sva čar iste, s obzirom na to da OsmAnd sadrži jako veliki broj dobrih, korisnih i vrlo pametnih mogućnosti, kao što su vodič tijekom vožnje, glasovno pomaganje, procjena dolaska do određene lokacije koja se vrši uživo preko glasa, dostupni putevi i rute putovanja, određivanje najboljih i najbržih puteva do odredišta i još neke druge stvari.

Nadalje u nekim zemljama ova aplikacija će vam čak pružiti i mogućnost da pomoću nje plaćate u trgovinama, kao i pronalazak najboljih odmarališta za vrijeme zimskih i ljetnih praznika.

 

Maps.ME

Maps.ME

Maps.ME je potpuno besplatna Android aplikacija za navigaciju. Ako ste u potrazi za jednom odličnom, a ”offline” aplikacijom za navigaciju onda je Maps.ME aplikacija koju svakako trebate isprobati.

U ”offline” načinu rada aplikacija vam dopušta da uživate u funkciji pretraživanja koja je bogata mogućnostima, kao što su glasovna navigacija, izračun putovanja, javni prijevoz i druge. Ova aplikacija će vam isto tako prikazati i restorane, bankomate kao i druga mjesta koja vas možda mogu zanimati.

Ako se spojite na internet tada ćete svoju lokaciju moći podijeliti sa svojim prijateljima, moći ćete dodavati bookmarkove i moći ćete si rezervirati mjesto u hotelima, a da i ne izlazite iz aplikacije. Sve u svemu Maps.ME je jedna od boljih aplikacija za putovanja koje postoje na Android platformi.

 

MapFactor

MapFactor

MapFactor je još jedna odlična Android offline aplikacija za navigiranje. Prvi puta nakon što je skinete i pokrenete aplikacija će od vas zatražiti da sa interneta skinete karte za izvanmrežno korištenje. Razlog tomu jest taj što aplikacija nema ”online” funkciju.

Umjesto online funkcije aplikacija će vam dopustiti da sa interneta skinete više od 200 pojedinačnih karti koje možete skinuti (od kojih je 56 karata iz Europe i 53 iz SAD-a). Svaka karta je organizirana prema državi, s time da više naseljena područja imaju dostupne karte manjih regija koje isto tako možete odabrati.

HereWeGo

HereWeGo

HereWeGo je još jedna aplikacija koja će vam pomoći ako budete bili u potrebi za izvanmrežnom navigacijom s obzirom na to da aplikacija nudi karte više od 100 zemalja. Svaka od ”offline” karata ima upute za smjerove, cijene karata javnog prijevoza, cijene taksija, vrijeme polaska i dolaska autobusa i vlakova i slično.

Nakon što unesete svoju rutu putovanja aplikacija će vam prikazati rute za pješake, rute buciklima, automobilom ili javnim prijevozom. Informacije o javnom prijevozu koje su dostupne u ovoj aplikaciji dostupne su za više od 1300 gradova širom Europe i SAD-a.

CoPilot GPS

CoPilot GPS

CoPilot je Android aplikacija za navigaciju sa ”offline” obilježjima koja će najbolje poslužiti vozačima, s obzirom na to da ono u čemu se ova aplikacija ističe jest planiranje puteva i različitih ruta putovanja. Kod svakog putovanja aplikacija će vam pružiti tri odvojene opcije i za svako od tri dostupne rute možete dodati do 52 pojedinačne rute putovanja. Tu su naravno na tisuće ”offline” lokacija, hotela, bankomata, restorana i drugih mjesta koje vas mogu zanimati.

Genius Maps

Genius Maps

Besplatna verzija Genius Maps Android aplikacije će vam omogućiti skidanje karti za korištenje u izvanmrežnom načinu rada i dati će vam informacije vezane za lokalna mjesta koja vas mogu zanimati. Ako želite glasovni vodič, automatsko prebacivanje na druge rute putovanja, upozorenja o ograničenjima brzine i izvješća prometa uživo trebati ćete se pretplatiti na pro verziju aplikacije.

Piše: Z.K.

 

1 komentar

  1. Za navigaciju koristim HERE WeGo aplikaciju, a skinula sam ju preko Huawei AppGallerya. Vrlo sam zadovoljna izgledom karte unutar same aplikacije, lagana je za korištenje i ulice su mi točnije ucrtane nego kao kod nekih drugih aplikacija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here