Nitko ne može osporiti bezbrojne dobrobiti koje je nam je donjela tehnologija. Ona nam omogućuje da spojimo, izvedemo, poboljšamo i iskoristimo naša sredstva više no što smo to nekada mogli zamisliti.

Štoviše, unatoč širokom spektru različitih alata i uređaja pomoću kojih činimo život lakšim i udobnijim, postavlja se pitanje : koliko alata i aplikacija trenutno koristimo da bi optimizirali svoje vrijeme?

Ako ne koristite ni jednu od stotine upravljačkih aplikacija odoljeni ste izazovu, ali ste sigurno propustili koji dobar trik ili vještinu. Ali kako među tolikim mnoštvom odabrati pravu aplikaciju koju ćete redovno koristiti kako biste bolje raspolagali svojim vremenom i unaprijedili poslovanje? Odabir ovisi sigurno o vašim interesima i potrebama. Odabrali smo za vas neke aplikacije koje će vam pomoći u najčešćim izazovima upravljanja vremenom.

 

Da li mudro upravljate svojim vremenom?

Rescue Time


 rescuetime app

 

Ako sumnjate da mudro raspolažete svojim vremenom, ova aplikacija šalje vam tjedne izvještaje u kojima pokazuje koje stvari kradu vaše vrijeme. Možda vas šokira otkriće koliko zapravo gubite vašeg vremena.

 

Imajte pri ruci sve vaše zadatke (ma gdje god bili)

Remember the Milk

Remember the Milk app

 

Ako se borite kako biste stigli sve napraviti i ako radite s mnogo različitih uređaja, onda je ova aplikacija za vas. Ovo je super besplatni alat koji je kompatibilan s vašim mobitelom, kompjuterom, Gmailom, Outlookom itd.  Pomaže vam da lako pristupite vašim zadacima i podsjeća vas na njih gdjegod da se vi nalazili.

 

Treba te li dodatnu motivaciju da biste izvršili zadatke?

Focus Booster

Focus Booster

 

Ova aplikacija se temelji na pricipima Pomodoro Technique i namijenjena je pojedincima koji se osjećaju preopterećenima i stoga odlažu svoje obveze.  Dizajniran je da privuče vašu pažnju i ukloni svaku nelagodu i nervozu koju možete imati zbog pritiska kojeg osjećate.

 

Pratite količinu vremena potrošenog na projekte

Toggl

Toggl app

 

Ovo je sjajna zamjena za „vremenske liste“ ako trebate pratiti koliko vremena provodite na različite projekte. Efektivno upravljanje vremenom počinje onog trenutka kada budete načisto s tim koliko točno vremena stvarno provodite na vašim projektima i zadacima i onda kroz analizu razradite kako možete s tim efektivnije upravljati.

 

Borite se sa slanjem velikih datoteka?

Dropbox

dropbox app

 

Postoji mnogo aplikacija koje vam omogućuju da prebacite sadržaje sa svog kompjutera na druge uređaje. Ali Dropbox je besplatan i lakši za korištenje od ostalih. Sa Dropbox aplikacijom možete pristupiti važnim datotekama i dijeliti ih u realnom vremenu, odnosno odmah. Možete tekstove dijeliti sa jednom ili više osoba i odmah ih dorađivati, uređivati i to tako da te promjene svi koji sudjeluju odmah vide i odmah mogu reagirati.

 

Jedno online mjesto za sve vaše bilješke

Evernote

evernote

 

Evernote je besplatan radni alat koji vam omogućuje da obuhvatite sve svoje ideje, misli i slike na mnogo različitih načina (npr. s glasom, bilješkom ili slikom). Možete čak snimiti svoje sastanke, intervjue, govore i ideje, kreirati liste, dodati glas ili tekst svojim privicima (attachment) i dijeliti svoje datoteke s prijateljima. Možete također sinkronizirati Remember the Milk sa Evernotom da stvarno organizirate svoje vrijeme.

 

Koristite umne mape da se fokusirate na zadatke koji su vam pri ruci

Mind42

Mind42

 

Izrada umnih mapa (mentalnih mapa) izvrsna je produktivna tehnika, a Mind42 je najbolja besplatna, trenutno dostupna, mind mapping aplikacija. Ona vam pomaže da budete bolje organizirani fokusirajući se na svoje misli i tako jasno shvatiti što trebate napraviti.

 

Pohranite i sinkronizirajte svoje datoteke s lakoćom

SyncBackFree

syncback-free

 

Ovaj besplatan software dopušta vam da jednostavno napravite sigurnosnu kopiju, vratite i sinkronizirate svoje datoteke. Ne samo da vam sada štedi vrijeme već i u budućnosti. Ako još niste napravili sigurnosnu kopiju svojih datoteka trebali biste definitivno pogledati ovaj osnovni alat.

 

Upravljajte svojom to-do listom učinkovito

MyLifeOrganized (MLO)

MyLifeOrganized (MLO)

Probajte ovo ako vam je teško vladati svim vašim zadatcima, raditi s vašim popisom zadataka i organizirati vaše ciljeve. Ovaj sistem upravljanja zadatcima pomaže vam da odredite na što ćete se fokusirati da postignete svoje ciljeve. On automatski generira listu zadataka s prioritetnim aktivnostima za vašu trenutnu pažnju tako da možete metodički pratiti svoj napredak.

 

Da li gubite vrijeme pokušavajući zapamtiti vašu lozinku?

Universal Password Manager

Universal Password Manager

 

Ova aplikacija omogućuje vam da čuvate sve vaše lozinke na jednoj enkriptiranoj bazi zaštićenoj s jednom lozinkom (passwordom). S ovim štedite vaše vrijeme kada zaboravite vašu lozinku i trebate je obnoviti. On vam također omogućuje da upotrijebite različite lozinke tako da ne ugrožavate sigurnost.

 

Skoncentrirajte se

Pocket

pocket app

Kada pretražujete internet lako je odvući vašu pažnju primamljivim i čudesnim web stranicama. Koristite ovaj alat da sačuvate vaša „otkrića“ kojima ćete pristupiti kasnije i pročitati ih u prikladno vrijeme što neće utjecati na vaš trenutačan posao.

 

Da li trebate povećati svoj ospeg pažnje?

Focus@Will

Focus@Will

Ova čudesna aplikacija kombinira neuroznanost i glazbu da bi podigla vašu produktivnost. Prema razvojnim inženjerima, moguće je povećati vaš opseg pažnje do 400%! Idealno za one koji se teško skoncentriraju na učenje, rad i čitanje.

 

Komunicirajte na pametan način sa svojim kompjuterom

Launchy

Launchy app

Ova mala i jednostavna aplikacija omogućuje vam da pokrenete svoj dokument, projekt, folder i bookmarke sa samo nekoliko tipaka na tipkovnici. Ovo olakšava život s obzirom da ne morate ići na start menu da pristupite onom što želite.

 

Povećajte svoju koncentraciju uzgajajući šumu!

Forest

Forest app

Ova jedinstvena i zabavna aplikacija pomaže vam da ostanete fokusirani i u tijeku. Princip je jednostavan: kad god se želite skoncentrirati, zasadite virtualno drvo. Ako ostanete fokusirani, drvo će rasti. Ako izgubite koncentraciju stablo će uvenuti. Kao što ime aplikacije asocira, možete uzgajati više stabala i kreirati virtualnu šumu!

 

Tražite izrazito vizualan način da pratite vaše zadatke?

Trello

trello

 

Ovo je izuzetno popularna aplikacija s kojom ste možda već upoznati. Radi na principu izrade kartice zadataka koje trebate izvršiti. Svaka kartica se pomiče preko Trello ploče (koja je specifično razlomljena na stupce kao To Do, In Progress i Completed) kada počinjete, radite i završite postavljeni zadatak.

 

Digitalni popis zadataka nudi mnogo više nego papirnati popis

Wunderlist

wunderlist

Naručen od Microsofta 2015. godine, Wunderlist je za upotrebu lagana, zapakirana u mogućnostima liste zadataka, aplikacija.  Od planiranja praznika do dijeljenja šoping liste sa partnerom ili upravljanja različitim radnim projektima, Wunderlist će vas držati na vrhuncu svih vaših zadataka.

 

Zar ne bi bilo veličanstveno da vaša obitelj ima zajednički kalendar?

TimeTree

TimeTree app

Ova aplikacija omogućuje obiteljima ili timovima da dijele višestruke kalendare i dogovore. Stoga bilo da planirate zabavu ili trčanje u lokalnom sportskom timu, Time Tree obavještava svakog na vrijeme o svim tekućim i budućim aktivnostima i zadatcima.

 

Jednostavno preuzmite i sredite sve vaše zadatke i aktivnosti

Todoist

Todoist app

 

Todoist je blizu toga da postane najbolja digitalna lista zadataka. Dostupna je preko browsera i aplikacija. Omogućuje vam da isplanirate sve vaše zadatke i aktivnosti.  Svaka stavka može biti označena zastavicom da se označi prioritet kao i određeni datum obveze. Postoji i zgodna opcija da dodate zabilješke bilo kojem od vaših zadataka.

 

Gornja lista pokriva ono što smatramo najboljim aplikacijama za upravljanje vremenom i alatima. I dobra vijest je da je većina njih potpuno besplatna. I što čekate? Odaberite one koji će vam najbolje poslužiti i povećajte svoju produktivnost odmah.

Piše: K.J.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here