Overwatch je online FPS multiplayer koji se na tržištu pojavio prije samo godinu dana, a vijest o mladiću koji će igranjem zarađivati desetke tisuće dolara već obilazi svijet.

Protagonist ove priče je 17-godišnji Jay Won, talentirani sudionik eSportsa, koji je svojim gamerskim vještinama zadivio profesionalne timove na tržištu multiplayer igara. Ako se, pak, pitate, što je točno eSports, niste jedini. Ali u SAD-u se spomenuta vrsta online natjecanja uspoređuje s pravim sportovima i ligama, a s usporedbama idu toliko daleko da ga iznednačuju s NFL-om.

Brojna publika dokaz je koliko je eSports doista popularan među Amerikancima


Prije četiri mjeseca, Overwatch je već zarađivao milijardu dolara od svoje popularnosti, pa je početak profesionalnog igranja nove hit pucačine bilo tek pitanje vremena. Za igrača pod nazivom „sinatraa“, iza čijeg se virtualnog lica krije upravo Won, otimale su se ekipe Cloud9 te NRG eSports. Mladi igrač na kraju je ugovor potpisao s timom NRG, dogovorivši godišnju plaću od – 150.000 dolara! Kada cifru preračunamo u naše okvire, dobivamo lijepu brojku od 930.000 kuna.

Won je jedan od rijetkih koji može živjeti od onog što voli

Stavljanjem potpisa na nevjerojatno bogat ugovor, Won će također dobiti plaćeno zdravstveno osiguranje, mirovinski fond te, naravno, bonuse od zarade na turnirima. Bilo kako bilo, s obzirom da je Won maloljetnik, ugovor je morala potpisati i njegova mama, tako da se 17-godišnjak neće smjeti previše opuštati, iako je riječ o igrici.

Piše: D.S.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here