Zagreb, 6. rujna 2017. –  Canon Europe, vodeći svjetski dobavljač foto i ispisnih rješenja, predstavio je novu liniju 3-u-1 višenamjenskih tintnih pisača koje korisnici mogu rabiti za kućni ispis, skeniranje i kopiranje. Pomažući korisnicima da na kreativan način ispišu svaku priču, ova je serija savršena za sve obiteljske potrebe, od domaćih zadaća do ispisa vrijednih obiteljskih fotografija.

 

Cijela serija PIXMA koja omogućuje lak kućni ispis slika visoke kvalitete dolazi s cijelim nizom novih značajki, uključujući pametno korisničko sučelje (UI), automatski dvostrani ispis (Auto Duplex Print) te mogućnosti povezivanja putem Wi-Fija i Bluetootha s niskom potrošnjom energije (Bluetooth Low Energy, BLE)[1]. Kompaktan dizajn uređaja iz ove serije znači da se pisač može staviti u bilo koju sobu doma tako da ga svi mogu koristiti. Osim visokokvalitetnog ispisa, serija PIXMA omogućuje obiteljima da budu kreativne i nudi cijeli niz zabavnih novih značajki, od ispisa sakrivenih poruka do kvadratičnih fotografija izravno s Instagrama.

Četiri su nova pisača u ponudi:

  • PIXMA TS5150, praktičan i cjenovno pristupačan model koji lakoću korištenja podiže na posve novu razinu. Ovaj model s uloškom FINE i dizajnom s jednom tintom savršen je za kućni ispis dokumenata
  • PIXMA TS6150, kompaktan tintni model s 5 boja i visokim performansama, trajan i prikladan da ga koristi cijela obitelj
  • PIXMA TS8150, uređaj atraktivnog dizajna s posve novim sustavom sa 6 tinti
  • PIXMA TS9150, premium model s vrha ponude savršen za predivne ispise fotografija

 

PIXMA TS5150
PIXMA TS5150

 

Jednostavno korištenje

Nikada nije bilo lakše kod kuće pretvoriti važne životne trenutke u fotografije studijske kvalitete. Korisničko sučelje jednostavno je i intuitivno za korištenje, dok se veličine zaslona kreću od 6,3 cm s gumbima kod modela PIXMA TS5150 do 12,7-inčnog dodirnog LCD-a modela PIXMA TS9150 . Pametno korisničko sučelje znači da je izuzetno lako podesiti postavke bežičnog povezivanja i na jednom mjestu pregledati postavke ispisa i papira. Moguće je ispisivati i dvostrane dokumente zahvaljujući značajci Auto Duplex Print (automatski dvostrani ispis) radi povećanja brzine i uštede papira. Dvostrani uvlakač papira omogućuje istovremeno umetanje običnog papira u prednju, a fotopapira u stražnju kasetu.

 

Napredne mogućnosti povezivanja i dijeljenje u sekundi

Uređaje PIXMA  krasi pouzdano povezivanje putem Wi-Fija, što korisnicima omogućuje ispis izravno s pametnog telefona ili tableta u sekundi te tako još brži ispis i fleksibilnost. Uz aplikaciju Canon PRINT nije potrebno prilikom ispisa, kopiranja ili skeniranja koristiti PC ni Mac, što stvara ugodno bežično iskustvo koje omogućuje i pretpregled prije ispisa.

Uz korištenje aplikacije Canon PRINT, PIXMA Cloud Link omogućuje korisnicima ispis s društvenih mreža i popularnih web-mjesta za pohranu u oblaku (npr. Google disk) te prijenos dokumenata i fotografija na njih. Bez obzira radi li se o ispisu ili skeniranju[2], PIXMA Cloud Link savršen je za ljubitelje fotografije i obožavatelje Instagrama koji žele ispisivati slike živih boja s društvenih mreža. Svi pisači iz te linije podržavaju ispis[3] u Instagramovu uobičajenom kvadratičnom formatu[4] te omogućuju izradu fotografija s obrubom i bez njega, što znači da korisnici mogu kod kuće postići visokokvalitetnu završnu obradu.

 

PIXMA TS8150

 

PIXMA  podržava AirPrint za Apple iOS te servis Mopria® za Android i uređaje s operacijskim sustavom Windows 10 Mobile, omogućujući korisnicima trenutačan ispis. Nova linija uključuje posve novu značajku BLE koja omogućuje uparivanje radi trenutačnog povezivanja bilo kojeg pametnog uređaja i pisača. Korisnici uređaja s Androidom mogu na svom pisaču aktivirati BLE radi lake aktivacije potpune Wi-Fi veze, što će im omogućiti ispis dokumenata s povezanih uređaja. Kad se jednom uređaj i pisač upare preko Bluetootha, korisnici iOS-a i Androida automatski preko aplikacije Canon PRINT primaju obavijesti o pogreškama od pisača i korisnike se upućuje na poseban web-priručnik radi brzog i jednostavnog otklanjanja poteškoća.

 

Beskrajna kreativnost za cijelu obitelj

Nova Canonova aplikacija Message in Print[5] omogućuje korisnicima umetanje nevidljivih poruka u ispise fotografija, a to mogu biti animacije, glazba, videozapisi ili tekst. Primatelj može dekodirati poruku preuzimanjem aplikacije i držanjem iPhonea iznad ispisane fotografije. Dijeljenjem uspomena na ovaj personalizirani jedinstveni način Canon vam pomaže ispričati priču iza fotografija.

Uređaji PIXMA  kompatibilni su s Canonovim uslugama i softverom namijenjenim obiteljima kao što su Creative Park, CREATIVE PARK PREMIUM, Easy Photo-Print+ i My Image Garden, pa nude zabavu za cijelu obitelj i inspiriraju kreativnost kroz nove interaktivne načine dijeljenja slika. Ispis personaliziranih čestitki ili kalendara ili pak ispis fotografija za obiteljski album zabavit će djecu satima. Nikad nije bilo lakše dodati osobni kreativni štih nego uz uređaj PIXMA TS9150  jer on omogućuje izravno dodavanje kreativnih filtara na slike putem dodirnog zaslona veličine 12,7 cm prilikom izravnog ispisa sa SD kartice.

 

PIXMA TS6150
PIXMA TS6150

 

Novi dizajn s puno stila

Liniju pisača PIXMA krasi kompaktan dizajn kućišta, pa će pristajati u svaku sobu a da pritom ne narušavaju dizajn interijera. Vrhunski dizajn uređaja PIXMA TS9150  sastoji se od kontrastnih tekstura i boja te znaka ugraviranog na vrhu, što mu daje premium dojam.

 

Ispis vrhunske kvalitete

Nove tinte dostupne s uređajima PIXMA TS6150 , PIXMA TS8150  i PIXMA TS9150  nude najveću kvalitetu kućnog ispisa uz naprednu reprodukciju boja i otpornost na izbljeđivanje. Korisnici mogu birati između standardnih, XL ili XXL ispisnih uložaka[6], ovisno o svojim ispisnim potrebama. Za sve koji ispisuju velike količine dokumenata XL ispisni ulošci omogućuju ispis dvostruko više dokumenata u usporedbi sa standardnim ulošcima, dok XXL ulošci tu količinu utrostručuju.

 

Novi sustav sa 6 boja dostupan s uređajima PIXMA TS8150  i PIXMA TS9150  omogućuje ispis fotografija s prirodnijim i življim bojama. Pigmentna crna tinta zaslužna je pak za oštar i jasan tekst, što je savršeno za ispis dokumenata, a nova fotoplava tinta smanjuje zrnatost kakva se često sreće kod živih boja, od plavih do bijelih nijansi[7].

 

Prilikom prepričavanja važnih obiteljskih priča htjet ćete biti sigurni da ostavljate pravi dojam, a uz uređaje PIXMA  možete biti sigurni da će vaše fotografije biti na visini zadatka. Od ispisa domaćih zadaća do prekrasnih obiteljskih uspomena, uređaji PIXMA  nude ispis najbolje kvalitete za sve obiteljske potrebe.

[1] Opremljen je tehnologijom Bluetootha® s niskom potrošnjom energije (ispis i skeniranje preko Bluetootha dostupni su samo na uređajima sa sustavom Android). Funkcije za koje su nužni komunikacija putem Bluetootha i aplikacija Canon PRINT Inkjet/SELPHY nisu zajamčene na svim pametnim telefonima sa sustavom Android. Riječ, oznaka i logotipovi Bluetooth® registrirani su žigovi u vlasništvu tvrtke Bluetooth SIG, Inc. i svaka upotreba tih znakova od strane tvrtke Canon Inc. licencirana je. Drugi žigovi i zaštićeni nazivi pripadaju svojim vlasnicima.

[2] Skeniranje u oblak i u e-poštu dostupno je samo korisnicima originalnih Canonovih tinti

[3] Skeniranje u oblak i u e-poštu dostupno je samo korisnicima originalnih Canonovih tinti

[4] Skeniranje u oblak i u e-poštu dostupno je samo korisnicima originalnih Canonovih tinti

[5] Aplikacija Message in Print bit će predstavljena 31. listopada 2017. te će biti dostupna samo na iPhoneu sa sustavom iOS 9 i novijim

[6] Dostupnost standardnih, XL i XXL uložaka ovisi o regiji

[7] Efekt se može primijeniti uz određene uvjete ispisa

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here