Još jednom dobrodošli na brod, gospodine Picard, Brent Spiner, Jeri Ryan i Jonathan Del Arco će vam se pridružiti.

Ljubitelji Zvjezdanih staza, Jean-Luc Picard se vratio i spreman je za nove avanture! U subotu ujutro na San Diego-vom Comic-Conu, CBS je predstavio prvu trejler za najnoviji Star Trek s legendarnim Picardom i otkrio da će se prikazivati početkom 2020. godine.  Novi trejler donosi uvid u ono što je naumio bivši kapetan Enterprisea, i po svemu sudeći vremeđni Picard je spreman za još jednu turu paklene vožnje svemirom.

star-trek-picard

Priča počinje s Picardom koji pokušava preživjeti na vlastitom obiteljskom vinogradu. “Pokušao sam ovdje pripadati”, kaže on, “ali nikad se nisam doista osjećao kao kod kuće.”

Na zaslonu se pojavljuje Isa Brionesa u ulozi lika “Dahja”, koja moli Picardovu pomoć i sklonište. “Sve u meni govori da sam s tobom potpuno sigurna.” Nakon čega se Picard obraća Zvjezdanoj floti: “Ako je ona osoba za koju mislim da jest, ona je u ozbiljnoj opasnosti.”

star treek data 2019

“Ne želim da se igra završi”, kaže Picard. A onda poznati lik Data kaže: “Vidim, kapetane.” Patrick Stewart je ponovno u ulozi kapetana Jean-Luc Picarda nakon duge pauze. Prethodno najavljeni članovi glumačke postave su Santiago Cabrera, Michelle Hurd, Alison Pill, Harry Treadaway i Evan Evagora, a subotnja tribina Comic-Cona donijela je vijesti kako će se u seriji pojaviti i ikone Star Treka: Brent Spiner, Jeri Ryan i Jonathan Del Arco.

 


Izvršni producent Alex Kurtzman izjavio je da je film dosta različit od toga što smo prije gledali u serijalima, te da je Patric Stewart tjerao kreatore da razmišljaju izvan okvira. Međutim, on nije sam, na iznenađenje svih nas, Picard regrutira povratnike iz Voyagera i The Next Generation: Sedma od devet, Data, i Hugha Borg iz pete epizode TNG-a “I, Borg , “S Jeri Ryan, Brent Spiner i Jonathan Del Arco, koji su ponovno izmjenjivali svoje uloge. Uz neke nove likove – uključujući glumce Isa Briones (glumeći Dahju), Santiago Cabreru (Cristobal “Chris” Rios), Michelle Hurd (Raffi Musiker), Alison Pill (dr. Agnes Jurati), Harry Treadaway (Narek) i Evan Evagora (Elnor) ).  Jean-Luc ponovno se nalazi u kapetanskoj stolici formirajući novu posadu nakon što tajanstvena mlada žena uđe u njegov život tvrdeći da se suočava sa smrtnom opasnošću.

Međutim, ta nova i poznata imena nisu jedina na novom Picardovom filmu, tako bi u filmu trebali glumiti i Marina Sirtis koja će reprizirati svoje uloge, kao i Will Riker kao “Number 1” i savjetnica Deanna Troi!

Piše: A.M.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here