PočetnaOstaloPress ReleaseZavršena još jedna uspješna konferencija HP 360°

Završena još jedna uspješna konferencija HP 360°

Ključne riječi konferencije – obrazovanje i inovacije

ZAGREB, 17. svibnja, 2013. — U kongresnom centru Hypo Expo XXI, konferencija HP 360° potvrdila je status jedne od najvećih tehnološko-poslovnih konferencija u regiji okupivši više od 450 posjetitelja. Velik broj zainteresiranih potvrdio je HP-ovu vodeću poziciju u svijetu inovacija i poslovnih rješenja ključnih za uspješno poslovanje svake tvrtke. Na konferenciji radnog naziva New Style of IT, okupili su se brojni eminentni stručnjaci koji su prikazali mogućnosti i novitete koje HP kreira u interakciji s najvećom mrežom partnerskih kompanija u svijetu.

Najviše posjetitelja okupila su glavna predavanja o novostima u IT-u, budućim trendovima i ključnim inovacijama. Potpredsjednik i direktor za srednju i istočnu Europu HP-a, Herbert Rastbichler započeo je konferenciju s temom New Style of IT gdje je naglasio faktor mobilnosti koja postaje nezaobilazan dio poslovanja svake tvrtke.  Drugo glavno predavanje na temu The Future of Networking is here održao je potpredsjednik marketinga za HP Networking Mike Banic koji je iz svog 20-ogodišnjeg iskustva predstavio razvoj i budućnost Networkinga kroz SDN arhitekturu. Od 2007. godine do danas uspješno se razvija ideja kako pridodati Networking poslovima uz fleksibilnost, brzi razvoj aplikacija i manju operativnu kompleksnost. Na završnom predavanju nastupio je EMEA direktor HP-ovog inovacijskog centra Paul Jeremaes koji je kroz temu Business of Innovations živopisno predstavio važnost inovacija i značenje tehnologije u svakodnevnom životu na primjeru animiranih filmova kroz suradnju HP-a i DreamWorksa. Eksperimentiranje je, smatra Jeremaes, ključno kako bi pomaknuli granice onoga što možemo percipirati, a samim time i pomaknuti granice tehnologije.

U sklopu ove konferencije organizirano je i šest tematskih predavanja – Converged Infrastructure & Software Defined Data Centers, Governance & Big Data, Cloud, Mobility, Security & Apps, Security & Solutions, kroz koje su obrađene aktualne teme novih stilova IT industrije i inovacija u poslovanju.

Zatvaranje konferencije obilježeno je okruglim stolom na temu Kako dovesti regionalne ICT projekte i centre u Hrvatsku – iskustva velikih tvrtki na kojoj su panelisti raspravljali kako veliki IT korisnici i vendori sudjeluju u izvozu domaćeg IT-a te o načinima i beneficijama pri sudjelovanju na velikim regionalnim projektima.  Sudionici  okruglog stola bili su Mirela Šešerko (HT), Draženko Kopljar (PBZ), Dean Kosty  (VIPnet), Ivo Sladoljev (VMware), Ivan Vidaković (Microsoft Hrvatska) te Boris Bauk (HP Hrvatska). Zanimljivo je da se rasprava dotakla teme obrazovanja programera kojih nedostaje na hrvatskom tržištu. Naveli su kako unutar vlastitih kompanija organiziraju edukacije kako bi interno proizvodili programere, jer fakultetsko obrazovanje ne daje dovoljno praktičnog znanja. Ukoliko Hrvatska stvarno želi postati prepoznatljiva po IT sektoru, mora iskoristiti svoje potencijale – znanje, mogućnosti i entuzijazam, a da je osim obrazovanja, tehnologije i ključnih inovacija, zaključili su,  ipak najvažnije imati ideju.

Direktor HP-a Hrvatska, Boris Bauk imao je čast zatvoriti 5. Poslovno – tehnološku konferenciju uz napomenu da je najveći izazov IT segmenta zapravo povezati tehnologiju s onim što klijenti i njihov posao traži. Konferencija HP 360° – New Style of IT tako je na jednom mjestu predstavila inovativna tehnološka dostignuća koja su rezultat produktivne interakcije s klijentima što se pokazuje kao izvrstan način povezivanja najmodernije revolucionarne tehnologije s poslovanjem, procesima i poslovnim rezultatima. Kao što su predavači i naglasili, još jednom se pokazalo kako je klijent partner s kojim se kreira budućnost.

Prezentacije  koje su se predstavile na konferenciji HP 360° – New Style of IT bit će dostupne na web stranici HP-a.