Nova ThinkBook prijenosna računala, koja pokreće Intel® ili AMD, nude širi izbor za SMB (mala i srednja poduzeća) kupce sa zaslonima veličine 13, 14 ili 15-inča, uključujući potpuno novi 2 u 1 Yoga model

ThinkVision T27hv-20 monitor spaja dizajn, poboljšanu funkcionalnost kolaboracije i intuitivno ThinkColor softversko rješenje za elegantan dom ili uredski prostor

Zagreb, 30. rujna 2020. – Lenovo je predstavio svoj najširi portfelj ThinkBook-ova do sada, dizajniran kako bi osnažio modernog profesionalca u tranzicijsko doba. Obuhvaćajući ni manje ni više nego šest novih modela, nova generacija ThinkBook prijenosnih računala kombinira modernu filozofiju dizajna sa značajkama napravljenim za svijet rada s bilo kojeg mjesta. Ova prijenosna računala imaju prepoznatljiv novi izgled s modernim dvobojnim gornjim poklopcem i ultra-tankim okvirima zaslona izrađenim za potpuno iskustvo gledanja. ThinkBook 15 Gen 2 i pruža izvanrednu brzinu i produktivnost s 11. generacijom Intel® Core™ procesora s Intel® Iris® Xe grafikom1, Thunderbolt™ 4 i fleksibilnim opcijama za pohranu.

ThinkBook 13s Gen 2 i
ThinkBook 13s Gen 2 i

Kao prvi među prijenosnim računalima2, ThinkBook 15 Gen 2 i opcionalno je dostupan s integriranim bežičnim slušalicama. ThinkBook 13s Gen 2 i s dodatnim WQXGA zaslonom pruža beskompromisne mobilne performanse s Intel Evo™ platformom3 u laganom paketu koji se može nositi iz sobe u sobu ili iz ureda u ured. ThinkBook 14s Yoga i, prvi 2 u 1 ThinkBook, olakšava pretvaranje bilo kojeg prostora u radnu zonu svojim svestranim formatom (form factor).

Thinkbook_14s_Yoga_Hero
Thinkbook 14S Yoga

Lenovo također najavljuje novi ThinkVision T27hv-20 USB-C® Hub monitor s inovativnim Lenovo centrom za kontrolu zaslona – ThinkColor. Dizajniran za udovoljavanje zahtjeva za kolaboracijom hibridnog radnog modela, 27-inčni zaslon sadrži 1080p IR/RGB web kameru, mikrofone za uklanjanje šuma i integrirane zvučnike koji korisnicima omogućuju pouzdanost prilikom konferencija. Sigurnost je poboljšana sa značajkom Smart Guard koji zamućuje zaslon u trenutku kada odvratite pogled ili se odmaknete ili kada ustanovi da netko gleda u vaš rad iza vaših leđa. Značajka Smart Energy isključit će zaslon kada osjeti da ste se odmaknuli od radnog stola i pritom štedjeti energiju i zaštititi podatke.

Uređaje dizajniramo kako bismo odgovorili na potrebe različitih korisnika, ali za svakoga primjenjujemo isti pametniji pristup. Vrhunski hardver poboljšavamo intuitivnim softverskim rješenjima. Ona pomažu našim korisnicima ovladati složenim postavkama zaslona, besprijekorno obavljaju više zadataka istovremeno kroz kontrolu prozora s jednim i više zaslona te nude jednostavno daljinsko upravljanje uređajima za IT menadžere. Unutar softverske platforme Lenovo centra za kontrolu zaslona razvili smo dvije verzije kako bismo udovoljili različitim potrebama korisnika: ThinkColor za posao i Lenovo Artery za kućnu upotrebu.

Mala i srednja poduzeća (SMB) trebaju prihvatiti budućnost rada s bilo kojeg mjesta

Kako se poslovni modeli razvijaju i zahtijevaju veću fleksibilnost rada na daljinu za zaposlenike, mala i srednja poduzeća morat će se brzo prilagoditi kako bi osnažila svoje zaposlenike. Istraživanje vlasnika malih i srednjih poduzeća koje je provela tvrtka Intermedia and Sapio Research sugerira da će više od polovice malih i srednjih poduzeća vjerojatno dugoročno zadržati povećane mogućnosti rada na daljinu. S obzirom da su očekivanja od radnih uređaja veća nego ikada, ThinkBook nudi portfelj modernih poslovnih prijenosnih računala koji su intuitivni za korištenje jer donose značajke koje omogućuju povećanu produktivnost i učinkovitu suradnju.

Nekoliko uređaja iz proširenog portfelja:

ThinkBook 13s Gen 2 i:

 • U suradnji s Intel®, ThinkBook 13s Gen 2 i s opcionalnim WQXGA zaslonom testiran je, podešen i provjeren kako bi udovoljio zahtjevima Intel® Evo™ platforme u hardverskim specifikacijama i ključnim iskustvenim ciljevima vezanim uz responzivnost uređaja, trenutno buđenje, trajanje baterije i brzo punjenje3, što ga čini iznimnim prijenosnim računalom za obavljanje poslova.
 • Thunderbolt™ 4, opcionalnog PCIe Gen 4 pohrana i dugo trajanje baterije4 održavaju vas produktivnim tijekom cijelog radnog dana
 • 3-inčni zaslon visoke rezolucije s novim 16:10 omjerom slike nudi 90%-tni omjer zaslona i kućišta s ultra-tankim okvirima, a opcionalno je dostupan i ekran na dodir.
 • Virtualni sastanci poboljšani su pametnijim zvukom – mikrofoni koji se mogu mijenjati kroz tri različita načina zvuka: privatni, zajednički i zvuk iz okoliša, osiguravajući najbolje iskustvo sastanka, gdje god se nalazite.

ThinkBook 14s Yoga i:

 • Smart Pen sinkronizira se s vašim uređajem. Izvucite olovku u modernom standby načinu radu i aplikacija za bilješke automatski će se otvoriti. Kada se prijavite u Windows 10, prečaci za Windows Ink bit će spremni u trenutku kad podignete olovku.
 • Snaga Intel® Core™ procesora 11. generacije i fleksibilnost Yoga formata (form factors) omogućuje nesmetan prijelaz između načina rada za veću produktivnost. Thunderbolt™ 4 i USB-C priključci olakšavaju povezivanje između ultra-brzih perifernih uređaja i monitora.
 • 14s Yoga dostupna je u klasičnoj ThinkBook mineral grey nijansi, ali dostupna je i Abyss Blue verzija u ograničenom izdanju koja pruža pravi omjer glamura i elegancije.

 

ThinkBook 15 Gen 2 i:

 • Integrirane ThinkBook bežične slušalice, koje se mogu pohraniti unutar prijenosnog računala, pružaju potpuno novo iskustvo zvuka2. Ove se slušalice automatski pune kada su pohranjene i odmah se povezuju sa zvukom prijenosnog računala kada se izvade. Isključivanje i ponovno uključivanje zvuka tijekom poziva jednostavno je, potrebno je samo dva puta lagano dodirnuti slušalice. Opremljene dvostrukim mikrofonima i sustavom za uklanjanje buke iz okoline, ove slušalice čine on-line sastanke učinkovitijima nego ikada prije.
 • Fleksibilne mogućnosti pohrane koje uključuju kombinaciju pogona tvrdog diska (HDD) i SSD-a ili dvostrukog SSD-a.
 • Moderni Standby omogućuje always-on, always-connected iskustvo koje osigurava da je vaše računalo spremno te preuzima e-poštu čak i kad je poklopac zatvoren5.
 • Radite na daljinu i trebate podršku? Usluga hot key pomaže korisnicima da pritiskom gumba dođu do Lenovo podrške, automatski uključujući detalje o uređaju, poput serijskog broja, radi brže podrške.

Lenovo također najavljuje široki portfelj ThinkBook-ova koje pokreće Intel® Core™ procesori 11. generacije ili AMD Ryzen 4000 serija procesora te ažuriranu seriju ThinkPad-ova E dizajniranih za mala i srednja poduzeća, uključujući:

 • ThinkBook 15p i: Prijenosno računalo visokih performansi s NVIDIA® GTX 1650Ti grafikom i X-Rite Pantone® certificiranim zaslonom
 • ThinkBook 15 Gen 2 AMD: Prijenosno računalo koje pokreću mobilni procesori AMD Ryzen™
 • ThinkBook 14 Gen 2: 14-inčno prijenosno računalo koje pokreće Intel® ili AMD
 • ThinkBook 14s Gen 2: tanko i lagano 14-inčno prijenosno računalo koje pokreće Intel® ili AMD bit će ponuđeno na odabranim tržištima
 • ThinkBook 13s Gen 2 AMD: lagano prijenosno računalo koje pokreće AMD Ryzen™ 4000 serija mobilnih procesora
 • ThinkPad E14 i E15 Gen 2: Intel® Core™ procesori 11. generacije sa značajkama naslijeđa ThinkPad uređaja
Thinkbook Yoga 14s
Thinkbook Yoga 14s

Tehnologija u eri fleksibilnog rada

Individualna i kolaborativna produktivnost suočeni su s neviđenim izazovima, ali poduzeća mogu ubrati plodove veće agilnosti osiguravajući zaposlenicima pristup pravoj tehnologiji za opremanje radnog prostora. Bilo u uredu ili kod kuće, čisti stolovi poboljšavaju produktivnost i stvaraju osjećaj blagostanja, a vrhunski monitor optimiziran za suradnju dodatno će poboljšati učinkovitost.

Novi ThinkVision T27hv-20 je 27-inčni monitor posebno dizajniran kako bi ponudio USB-C vezu za čisti stol uz samo jedan kabel, uključujući značajke optimizirane za audio-vizualne konferencije. Postavljen na ergonomskom postolju za podizanje, nagibanje, okretanje i zakretanje, zaslon ima 1080p IRRGB kameru s podesivim kutom koja daje oštre slike te uključuje poklopac za privatnost. Dva mikrofona sa značajkom za poništavanje buke uključena su u mehanizam kamere te omogućuju jasan glas, a integrirani zvučnici pružaju impresivan zvuk. Ako trebate privatnost, monitor uključuje audio priključak i praktičnu kukicu za slušalice kako bi dodatno poboljšao osjećaj čistoga stola.

ThinkVision T27hv-20 značajke uključuju:

 • 27-inčni zaslon s rezolucijom 2560 x 1440 i bočnim okvirima gotovo bez ruba s tri strane
 • Integrirana 1080p IRRGB web kamera, mikrofoni i zvučnici za jednostavnu video konferenciju
 • USB-C čvorište omogućuje povezivanje s jednim kabelom, uključujući podatke, video i mrežu, a istovremeno može napajati uređaje do 90W. Čvorište također uključuje četiri USB 3.2 Gen1 priključka za izravno povezivanje kompatibilnih vanjskih uređaja.
 • Smart Traffic Light crvenim svjetlom na web kameri upozorava kolege ili članove obitelji da ste uživo na konferencijskom pozivu
 • TÜV Rheinland Eye Comfort i Eyesafe® certifikat pomaže u zaštiti očiju od naprezanja bez izobličenja boja zahvaljujući Natural Low Blue Light tehnologiji
 • Lenovo centar za kontrolu zaslona – ThinkColor za krajnje korisnike kako bi bolje ovladali postavkama zaslona, besprijekorno obavljali više zadataka istovremeno, a nudi i jednostavno daljinsko upravljanje uređaja za IT menadžere

„Moderna radna snaga tehnološki je pametna i želi raditi više i brže. Mala i srednja poduzeća trebaju osnažiti zaposlenike kroz teška vremena pametnijom tehnologijom i značajkama kako bi pomogli poduzećima u rastu. ThinkBook i ThinkVision pružaju snažnu kombinaciju performansi i stila uz suradnju, pojačanu sigurnost i inovativne značajke kako bi korisnike održali produktivnima gotovo bilo gdje”, izjavio je Eric Yu, viši potpredsjednik tvrtke Lenovo za Global SMB. ”

Cijena i dostupnost6:
Intel modeli:

Očekuje se da će ThinkBook 15 Gen 2 i biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od $569.
Očekuje se da će ThinkBook 13s Gen 2 i biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od $829.
Očekuje se da će ThinkBook 14s Yoga biti dostupan od studenog 2020. godine, s početnom cijenom od $879.
Očekuje se da će ThinkBook 15p i biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od  $939.
Očekuje se da će ThinkBook 14 Gen 2 i biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od $569.
Očekuje se da će ThinkPad E14 Gen 2 biti dostupan od studenog  2020. godine, s početnom cijenom od $699.
Očekuje se da će ThinkPad E15 Gen 2 biti dostupan od studenog 2020. godine, s početnom cijenom od $699.
AMD modeli:
Očekuje se da će ThinkBook 15 Gen 2 AMD biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od $549.
Očekuje se da će ThinkBook 14 Gen 2 AMD biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od $549.
Očekuje se da će ThinkBook 13s Gen 2 AMD biti dostupan od listopada 2020. godine, s početnom cijenom od $729.
ThinkVision:
Očekuje se da će ThinkVision T27hv-20 biti dostupan od prosinca 2020. godine, s početnom cijenom od $549.

Posjetite http://www.lenovo.com/think/ za više informacija.

P.R.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here