PočetnaOstaloPress ReleaseD-Link nastavlja investicije u tržište IP nadzora u skladu s predviđenim rastom...

D-Link nastavlja investicije u tržište IP nadzora u skladu s predviđenim rastom tržišta

Bežična vanjska kamera visoke definicije dizajnirana za vanjsku upotrebu s kombiniranim daljinskim pristupom i skladištenjem na samoj kameri

Budući da bi na globalnoj razini prihodi opreme za video nadzor u 2014. trebali doseći oko 12 milijardi eura ($16bn), D-Link jača svoju posvećenost i liderstvo na ovom tržištu.

Prema najnovijem “white paper”dokumentu ‘Trends for 2014 – Video Surveillance Trends for the Year Ahead‘ (’Trendovi za 2014 –Trendovi za video nadzor za narednu godinu’) iz IHS tehnologije, očekuje se širenje svjetskog tržišta za više od 12 posto. Za D-Link, ovaj rast je rezultat prihvaćanja IP nadzora u domaćinstvima i malim poduzećima kao jednostavnog i efikasnog sigurnosnog rješenja.

U skladu s ovim tekućim rastom i liderskom pozicijom na tržištu, D-Link je proširio svoj portfelj IP kamera za video nadzor s D-Link HD Wireless N Day/Night Outdoor Cloud Camera (DCS-2330L). Dizajnirana za upotrebu na otvorenom, ova je kamera isplativo rješenje za ljude koji žele osigurati svoju imovinu i lako pristupiti video snimciizdaleka.

“Osiguravanje vaše kuće ili posla oduvijek je zahtijevalo značajne investicije i mnogi su bili suzdržani zbog cijene i kompleksnosti instalacija kamera za video nadzor. Međutim, D-link je fokusiran na niže troškove video nadzora koristeći naše dugo naslijeđe u umrežavanju razvijanja kamera koje su pristupačne i jednostavne za instalaciju i rad,” rekao je Tvrtko Ljubić, regionalni menadžer D-Link Adria. “HD Wireless N Day/Night Outdoor Cloud Camera je jednostavna za instalaciju, laka za korištenje, s bogatim i snažnim karakteristikama. To je isplativo 24-satno rješenje za video nadzor koje radi bez dodatnih podešavanja.”

Kamera podržava mydlink™, što znači da je specijalno dizajnirana za korisnike koji traže jednostavno podešavanje i daljinski monitoring sustav za nadzor koji se može povezati žično ili bežično. Koristeći D-Link aplikaciju za mobilne uređaje, nema potrebe za računalima ili bilo kakvim dodatnim kablovima tokom podešavanja. D-Linkov jedinstveni mydlink™servis omogućava korisnicima lak pristup video snimkama sa svojih kamera ili snimljenom video zapisu, odmah iz bilo kog mjesta sa vezom na internet putem mydlink™sigurnog web portala ili korištenjem besplatnih smartphone i tablet aplikacija. To je čini idealnim za korisnike koji se žele dodatno uvjeriti da je njihova imovina sigurna i kada nisu tu.

Ova kamera uključuje slot za MicroSD kartice i unaprijed instalirane 16Gb MicroSD kartice za snimanje audio i video zapisa direktno na kameru, bez potrebe za računalom. Kućni i poslovni korisnici također mogu kao opciju izabrati da budu obaviješteni kada se detektira pokret kao i da pristupe video i zvučnom zapisu događaja. Megapikselni senzor za sliku i infracrveni noćni vid daju korisnicima kvalitetne rezolucije do 720p HD, čak i u potpunom mraku. Budući da kamera koristi pasivni infracrveni (PIR) senzor, time izbjegava lažne uzbune izazvane pokretima kiše, vjetra ili insekata.

Dizajnirana za vanjsku upotrebu, jedinica je spakirana u ojačani metal, koji je napravljen da traje. Ona može podnijeti visoke i niske temperature, kao i prašinu i manji pritisak vode, kao što su kiša ili prskanje, što ga čini održivim rješenjem za vanjsku sigurnost.