PočetnaOstaloPress ReleaseBežične Bluetooth slušalice Genius HS-970BT

Bežične Bluetooth slušalice Genius HS-970BT

NFC za jednostavnost, aptX® za vrhunski zvuk

Genius, vodeći globalni proizvođač periferija za računala, predstavio je novitet u svojoj seriji bežičnih slušalica. Novi model nosi oznaku HS-970BT i donosi dvije značajne novosti u Geniusov portfelj bežičnih slušalica s mikrofonom.

Prva novost je ugradnja tehnologije NFC (Near Field Communication) koja uvelike olakšava povezivanje s drugim uređajima putem Bluetooth veze. Dovoljno je dotaknuti slušalice i uređaj s kojim ih želimo spojiti – i veza se ostvaruje u tren oka! Više nema nikakve potrebe za dodatnim podešavanjima ili posebnim postupkom uparivanja. NFC je prisutan na mnogim novim tabletima, pametnim telefonima (uključujući Samsungov Galaxy S5 te nedavno predstavljeni Appleov iPhone 6) i drugim uređajima. Ako koristite starije uređaje, ni tu nema problema, budući da se HS-970BT s drugim uređajima znaju povezati i na klasičan način.

Bluetooth 4. 0 protokol (s profilima HSP1.2, HFP1.6, A2DP1.2 i AVRCP1.4) omogućuje iznimno stabilnu vezu, a za dodatni komoditet ove se slušalice mogu istovremeno upariti s dva uređaja – tako da ih možete paralelno koristiti na, primjerice, računalu i pametnom telefonu bez potrebe za ponovnim uparivanjem.

Druga značajna novost je implementacija zvučnog codeca aptX® tvrtke CSR. aptX® omogućuje kodiranje i prijenos zvuka (a poglavito glazbe) u vrhunskoj kvaliteti i sa stupnjem sažimanja u skladu s propusnošću bežične veze.

Ugrađena litij-ionska baterija napaja se putem priloženog USB kabela, a slušalice se mogu pohvaliti i 3,5-milimetarskim zvučnim ulazom, na koji možete spojiti i uređaje koji nisu opremljeni Bluetoothom. Podstavljeni ulošci na samim slušalicama osiguravaju udobnost i kod dužeg korištenja, a prilagodljiva metalizirana spojna traka omogućuje da ih prilagodite u oblik koji vam najviše odgovara. Na desnoj slušalici nalaze se integrirane kontrole za glasnoću te premotavanje – savršeno praktične u trenucima kada želite slušati glazbu bez da vadite mobitel iz džepa. Kada ih ne koristite, slušalice se mogu preklopiti kako bi zauzimale što manje mjesta. HS-970BT mogu se pronaći u bolje opremljenim dućanima, u crnoj ili bijeloj boji, po preporučenoj cijeni od 499 kn