Blagdansko vrijeme koje je iza nas svake godine s velikim nestrpljenjem dočekuju mnoge velike kompanije. Upravo je vrijeme darivanja najplodonosnije razdoblje kada tvrtke u tehnološkom sektoru ostvaruju najbolje rezultate prodaje. Mnogo se novca u tom razdoblju ulaže u marketing, ali se isto tako očekuju i veliki prihodi.

Ukoliko u tom razdoblju prodaja podbaci, jasno je kako je tvrtka ušla u nekakav negativni smjer koji treba ispraviti početkom godine. No, takav crni scenarij nije se dogodio Sonyju koji je i ove godine ostvario fantastične rezultate kada je prodaja igraćih konzola u pitanju.

Sony se pohvalio sjajnim prodajnim rezultatima u zadnjem dijelu 2017. godine, odnosno za vrijeme blagdana. Prema podacima koje je javno objavila tvrtka u tom je blagdanskom razdoblju prodano više od 5,9 milijuna primjeraka konzole PlayStation 4. No, konzole nisu bile jedini proizvod koji je išao fantastično. Mnoštvo igrača odlučilo je odriješiti kesu pa su tako u tom razdoblju kupili nevjerojatnih 55,9 milijuna igara za PlayStation 4 konzolu.

Iz Sonyja nisu skrivali odlično raspoloženje predstavljenim rezultatima. Jasno, veliku zahvalu uputili su svim vjernim fanovima koji ih već niz godina podupiru u nastojanju da budu lider na tržištu virtualnih igara. Izvršni direktor Sonyja naglasio je kako je iznimno zadovoljan rastom PlayStation Network platforme, ali isto tako i rastom broja PlayStation Plus pretplatnika. Prema podacima, taj segment sada je narastao na više od 31,5 milijuna korisnika.


Za kraj, vrijedi istaknuti i brojke koje nisu vezane samo na finalni dio godine. Prema statistikama koje Sony vjerno prati, do 31. prosinca 2017. godine prodano je više od 73,6 milijuna PlayStation konzola, ali isto tako i 645 milijuna igara za najnoviju PlayStation konzolu. Čini se kako poslovni rezultati Sonyjevog sektora video igara nikada nisu bili bolji. I dok su prije nekoliko godina mnogi nagoviještali ‘smrt’ igraćih konzola, sada je jasno da su korisnici više nego ikad zainteresirani za kupnju PlayStation konzola i igranje na istima.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here