U organizaciji tvrtke Kognosko, specijalizirane za usluge iz kontrolinga, prošloga se tjedna održao dvodnevni seminar: SALES CONTROLLING na kojem su vodeći stručnjaci iz kontrolinga usvojili nova znanja o prodajnim tehnikama i procesima prodajnog kontrolinga. Predavač g. Dietmar Pascher, trener i partner Controller Akademie München – vodeće svjetske akademije za kontroling, pomoću svoje jedinstvene metode rada po prvi puta je izlagao pred domaćim stručnjacima te im je predstavio najuspješnije primjere njemačkog kontrolinga.

Seminar je okupio više od 50 sudionika – top menadžera, prodajnih menadžera, vodećih kontrolera svih razina, stručnjaka iz područja plana i analize, financija i računovodstva te IT stručnjaka. S obzirom da je broj zainteresiranih bio daleko veći od slobodnih mjesta,  dogovoreno je ponovno održavanje seminara na istu temu kao i seminara koji će pokrivati druga tematska područja.

Predavač Dietmar Pascher je na autentičan način prenio prisutnima kontrolersko poimanje prodajnog procesa – korištenjem holističkog načina razmišljanja. Glavna tema bilo je menadžersko upravljanje rezultatom na temelju različitih stupnjeva marži kontribucije. Interaktivnim radom i zajedničkim iznalaženjem rješenja, nastajali su grafički prikazi segmentacije kupaca, strukture troškova ili točke pokrića. Prezentirano je kontrolersko upravljanje rezultatom kupaca, upravljanje troškovima na bazi aktivnosti i određivanje prodajnih cijena. Veliko finale seminara obilježila je tema strateškog prodajnog kontrolinga uz prezentaciju upravljanja portfolijom kupaca i proizvoda kao i njihovim životnim ciklusom.

Jasmina Očko, konzultant za kontroling tvrtke Kognosko iskazala je zadovoljstvo  odazivom na seminar koji je ispunio sva očekivanja. „Najvažnije je to da su polaznici u potpunosti prepoznali vrijednost usvojenog znanja i metode koja je po prvi puta predstavljena u Hrvatskoj, a izvorno je kreirana na temelju prakse najvećih svjetskih multinacionalnih kompanija. Bio je to seminar koji će se svakako pamtiti.“ – naglasila je Očko.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here