Kako ransomware biva sve veća i veća opasnost, NortonLifeLock se odlučio za jedan potez. Kupnja Avasta. 8.1 milijardu dolara vrijedan ugovor planira roditi diva kibernetičke sigurnosti. Tim ugovorom Norton je stekao pravo na sve Avastove dionice, a sve u cilju stvaranja tvrtke za kibernetičku sigurnost s boljim resursima.

“Zahvaljujući ovoj kombinaciji, možemo ojačati našu platformu za kibernetičku sigurnost i učiniti je dostupnom za više od 500 milijuna korisnika. Također ćemo moći dodatno ubrzati inovacije za transformaciju kibernetičke sigurnosti.” – rekao je Vincent Pilette, direktor tvrtke NortonLifeLock.

Radi se o platformi Cyber Safety, koja će biti dostupna 500 milijuna korisnika, kao i onim 40 milijuna izravnih korisnika. Uz to, ova kombinacija prednosti Avasta usmjerenog na privatnost s Nortonovom stručnošću u zaštiti identiteta će samo ojačati platformu, što je u današnje vrijeme kada smo svjedoci kibernetičkih napada, jako bitno.

Kako je naglasio Ondřej Vlčka, izvršni direktor Avasta, spajanje dviju tvrtki od izričitog je značaja, “u vrijeme kada su globalne kibernetičke prijetnje u porastu, a penetracija cyber sigurnosti ostaje vrlo niska. Zajedno s Nortonom možemo ubrzati našu zajedničku viziju kako bismo potrošačima diljem svijeta pružili sveobuhvatnu kibernetičku zaštitu. ” Dodaje da će, “kad se timovi iz obje tvrtke spoje, moći ponuditi poboljšane usluge s većim rasponom mogućnosti. Također će im omogućiti pristup većoj globalnoj bazi korisnika. ”

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here