Oba dva modela biti će lansirana idućeg mjeseca prvo u Kini i očekuje se da će ponuditi vrhunske hardverske specifikacije. S porastom online nastave tokom globalne pandemije koronavirusa, povećala se potražnja za tabletima. Iako još nema službenih vijesti od Xiaomia o lansiranju Mi Pad 5 tableta u Indiji, očekuje se da će ih kompanija lansirati i u Indiji kasnije tijekom godine.

Na Weibu se pojavio novi plakat Mi Pad 5 koji daje više detalja o nadolazećem tabletu. Već je dosta toga otkriveno o Mi Padu 5, ali plakat nam nudi uvid u to kako će uređaj izgledati. Očekuje se da će Mi Pad 5 imati zaslon 2K rezolucije s brzinom osvježavanja od 120Hz. Plakat nagovještava da će Mi Pad 5 pokretati Qualcomm Snapdragon 860 čipset. Međutim, pošto će postojati dva tableta, velika je vjerojatnost da će Xiaomi koristiti dva različita čipseta za Pro i standardni model.

Uređaj će se isporučiti s dvostrukom postavkom kamere sa stražnje strane s dva senzora od 20MP i 13MP. Izvješća sugeriraju postojanje 10,95-inčnog zaslona koji napaja baterija od 8,720 mAh. Tablet će pokretati Xiaomijevo vlastito MIUI sučelje temeljeno na operativnom sustavu Android 11. Xiaomi još nije otkrio nikakve informacije o Mi Pad 5 seriji tableta, ali možemo očekivati više detalja kako se bliži datum lansiranja, što se očekuje u kolovozu.

Piše: Marijan Živković

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here