Sa svojih 8,98 mm debljine, ultra tanki Acer Swift 7 (SF714-51) oduševio je prisutne na CES-u 2018. u Las Vegasu.

Ovaj laptop s futurističkim izgledom trebao bi se naći na tržištu u travnju sa startnom cijenom od 1,699 dolara ili 1,700 eura u Europi.  Izvanredan dojam upotpunjuje njegov dizajn od cnog aluminija sa 14 inčnim touchsreenom s uskim okvirom. Ima mogućnost spajanja preko 4G LTE.

Vrlo uski rubovi oko zaslona omogućili su Aceru da poveća veličinu zaslona sa 13,3 inča na na 14-inčni zaslon osjetljiv na dodir uz Gorilla Glass zaštitu. Čini se da je ova serija ultra prijenosnika za sada ograničena samo na rezoluciju od 1080p, dok konkurentni Ultrabookovi, kao što su Spectre 13 ili Yoga 920, imaju 4K UHD opcije.

Drugi veliki dodatak je ugrađeni Intel XMM 4G LTE modem s eSIM mogućnostima koje je Intel predstavio početkom prošle godine. Korisnici mogu surfati mrežom kada su udaljeni od WLAN izvora bez potrebe za umetanjem SIM kartica, sve dok je od strane operatera ova značajka podržana. Srećom, slot za nano-SIM još uvijek je dostupan korisnicima koji preferiraju povezivanje na tradicionalni način.


najtanji laptop

Tanak, ali ne i jeftin

 

Specifikacije:

  • 7th-generation Intel Core i7 processor
  • 256GB of PCIe SSD storage
  • 8GB LPDDR3 memory
  • 4G LTE connectivity
  • 14-inch Corning Gorilla Glass touchscreen
  • 1,920×1,080-pixel resolution display
  • Backlit keyboard
  • Up to 10 hours of battery life
  • Windows Hello compatible fingerprint reader

 

Acer Swift 7 ima veliku konkurenciju zahvaljujući mnoštvu ultra prenosnih računala na tržištu. Činjenica da nosi u sebi stariji procesor sedme generacije i da je skup, doprinosi tome da bi oni koji vode računa o svojim ulaganjima mogli ga zaobići. Swift 7 nije spor laptop, ali danas većina laptopa ima procesor osme generacije.

Mogućnosti povezivanja ograničene su na samo dva USB priključka tipa C, a prijenosnik ima ugrađeno 8GB LPDDR3 RAM-a, 256 GB PCIe SSD, tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem, bežični AC 2×2 MIMO, uz 10-satni vijek trajanja baterije između punjenja.

Ako je portabilnost za vas na prvom mjestu, Swift 7 je odličan izbor. Ako tražite jeftiniju opciju preporučujemo HP Spectre 13, koji manje košta, a uz to ima i jači procesor. No za sve one koji novac žele uložiti u interesantan, lagan i moderan uređaj, dobrog izgleda sigurno će naći svoju primjenu. Prijenosink bi se trebao pojaviti u prodaji tijekom travnja ove godine za Europsko tržište.

Piše: K.J.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here