Vivo je kompanija koja je posljednjih godina jako puno novca uložila u marketing, a bilo bi zanimljivo vidjeti da li su im se takva ulaganja isplatila. Naime, bez obzira na to što je više manje svima poznato da se bave proizvodnjom i prodajom pametnih telefona, činjenica je da teško možemo (onako od prve) imenovati neki od modela njihovih telefona. Ipak, Vivo se trudi na tržište plasirati pametne telefone raznih klasa, odnosno žele popuniti sve praznine na tržištu. Nove informacije koje su se pojavile u medijima ukazuju na to da se Vivo okreće razvoju savitljiv (sklopivih) pametnih telefona, a kako će to u končanici završiti bit će iznimno zanimljivo vidjeti.

Posljednjih se tjedana puno prašine diže oko plasiranja savitljivih telefona na tržite, a u ovu su se zanimljivu utrku uključili i neke poznati svjetski proizvođači – Huawei, Xiaomi, Samsung, itd. Čini se kako Vivo ne želi nimalo kaskati za njima pa su i sami krenuli u razvoj savitljivih pametnih telefona kako bi se vrlo brzo mogli nametnuti na tržištu kada se konkurenti pojave sa svojim prvim savitljivim modelima. U to namjenu Vivo je stvorio jedan manji brend koji nosi naziv iQOO.

IQOO_foldable_phone

Brend iQOO bit će fokusiran isključivo na razvoj i proizvodnju savitljivih telefona, a prvi modeli takvog telefona već su u procesu razvoja. Ako je vjerovati prvim prikazima takvog uređaja on bi se trebao preklapati u sredini, a zanimljivo je da se zaslon neće savijati isključivo prema unutra, već prema van. Teoretski, to znači da će zaslon biti stalno okrenut na vanjsku stranu što povećava mogućnost oštećenja, ali korisniku omogućava da uređaj koristi ili kao pametni telefon ili kao tablet.

Više informacija o uređaju za sada nam nije poznato, no ovo bi mogao biti jedan zanimljiv iskorak kompanije kojim će se još dodatno apsorbirati na tržište. Ono što mnogima još uvijek ostaje nepoznanica je cijena takvih savitljivih uređaja, no nekako smo uvjereni da će ona barem u početku biti itekako paprena.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here