Huawei bi trebao predstaviti svoje P50, P50 Pro i P50 Pro Plus modele u sljedećih nekoliko mjeseci, prema zadnjim glasinama tijekom svibnja. Iako su već procurile neke slike o dizajnu telefona, najnovije otkrivaju detalje o mogućoj postavci stražnjih kamera, glavnom adutu Huawei P serije.

Tako najnovije informacije govore da će strađnja kamera za P50 Pro Plus imati penta raspored leća. Na temelju slika koje je objavion insajderski kanal na twitteru Hoilndi, Huawei P50 Pro Plus sadržavat će periskopsku leću unutar gornjeg kruga s manjom lećom ispod, dok će donji krug imati tri dodatne leće. Nisu otkriveni detalji o vrsti leća koje će P50 Pro Plus sadržavati, kao ni specifikacije megapiksela ili otvora blende.

 

 

Sprijeda se čini da će Huawei P50 Pro Plus imati zaslon sa selfie kamerom na sredini gornjeg dijela. Prema glasinama model P50 Pro dolazi s 6,6-inčni zaslonom, OLED, Quad HD +, 120Hz, zakrivljeni, dok model P50 dolazi s 6,3-inčni, OLED, Full HD +, 90Hz, ravnim
zaslonom.

huawei P50

O zaslonu se još malo govori, ali očekivali bismo da je OLED i da nudi brzinu osvježavanja od 90 ili 120Hz. Razlučivost P50 Pro vjerojatno će biti Quad HD +, 2640 x 1200 piksela, 120Hz, dok će P50 vjerojatno biti Full HD +, 2340 x 1080 piksela, 90Hz. P50 Pro imat će zakrivljene rubove, dok će kod P50 zaslon biti ravan.

Vrlo je malo rečeno o hardverskoj specifikaciji za Huawei uređaje sljedeće generacije, ali smatra se da će P50 Pro koristiti Kirin 9000 koji je debitirao u Huawei Mate 40. Ovo je 5nm 5G SoC, pokrenut prije Applea i Qualcomma, i tipično je da Huawei prebacuje dio hardvera s Mate na seriju P. Standardni P50 mogao bi koristiti Kirin 9000E, koji ima nešto nižu verziju hardvera.

Kamera je najočekivanijih dio Huawei flagship modela telefona. Tvrtka je već pobjeđivala svoje najveće rivale poput Applea i Samsunga, i pokazala svijetu da mislio ozbiljno, napravivši neke najveće korake u mobilnoj fotografiji u posljednjih nekoliko godina.

Glasine sugeriraju da bi P50 Pro mogao imati 1-inčni Sony IMX800 senzor za sliku, što bi moglo objasniti zašto je kućište kamere na stražnjoj strani ovog telefona toliko veliko. Hoće li ta glavna kamera biti u svim modelima, zasad ne znamo.

Piše: Z.K.

 

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here