Pojavile su se glasine kako nas već za koji dan očekuje predstavljanje novih Oppo Reno5 pametnih telefona. Oppo je kompanija koja samouvjereno i mudro osvaja svjetsko tržište pametnih telefona, a novo predstavljanje Oppo Reno5 serije trebalo bi potaknuti nove kupce da se pridruže Oppo obitelji.

Ova je kompanija svoj poslovni uzlet započela na istočnim tržištima, a danas traži svoju poziciju i na globalnoj razini. Novi Oppo Reno5 uređaji trenutno se nalaze na TENAA certifikaciji, a čini se kako bi već za koji dan trebali biti i službeno predstavljeni široj javnosti.

Oppo Reno5

Nova serija Oppo telefona trebala bi nam donijeti 3 nova modela pametnih telefona: Oppo Reno5, Reno5 Pro i Reno5 Pro+. Dakako, razlika između ova tri uređaja bit će u kvaliteti ugrađenih komponenti kao i u samoj cijeni koja bi se trebala kretati od 450 do 680 dolara – ovisno o odabranom modelu.

Najbolji uređaj u ovoj novoj Oppo seriji bit će Reno5 Pro+ koji će prema svemu sudeći imati veliki 6.55 inčni AMOLED zaslon sa zakrivljenim rubovima. Uređaj bi trebao raditi na Snapdragon 865 procesoru, što samo potvrđuje kako se radi o vrhunskom modelu pametnog telefona. Reno5 Pro+ će vrlo vjerojatno imati 4500 mAh bateriju koju će biti moguće puniti s vrlo velikih 65W.

Oppo Reno5 i Reno5 Pro trebali bi pružiti nešto oskudnije performanse, ali i dalje se radi o vrhunskim uređajima – koji će pronaći svoj put do kupaca. Osnovna verzija Oppo Reno5 trebala bi raditi na Snapdragon 765G procesoru, dok se unutar Reno5 Pro modela očekuje Dimensitiy 1000+ procesor. Prvi će uređaj imati bateriju kapaciteta 4300 mAh, dok će jači model imati nešto bolju bateriju od 4350 mAh.

Oba će uređaja sasvim sigurno imati mogućnost brzog punjenja, kao i višestruki sustav stražnje kamere. Vjerojatno je kako Oppo neće oskudijevati s količinom radne memorije pa bi modeli mogli imati i preko 8GB RAM-a, dok će na raspolaganju vjerojatno biti i klasični paketi od 128 ili 256 GB podatkovnog prostora.

Cijena Oppo Reno5 uređaja trebala bi iznositi 455 dolara, dok bi nešto napredniji Oppo Reno5 Pro na tržište vjerojatno stići po cijeni od 576 dolara. Najskuplji model Oppo Reno5 Pro+ na tržištu bi se trebao pojaviti po cijeni od 683 dolara, što je još uvijek sasvim solidno s obzirom na to da će nuditi top performanse.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here