Samsung je i dalje najbolja kompanija u svijetu kada pričamo o prodaji pametnih telefona. Nedavno su održali konferenciju na kojoj su predstavili neke od ideja koje će u budućnosti realizirati, a uz savitljivi uređaj Samsung je najavio i implementiranje tzv. zubića na pametne telefone. Radi se o umetcima na zaslonu telefona koji mogu imati različite namjene, a jedna od njih može biti i pozicioniranje kamere pametnog telefona.

Trend ‘zubića’ sve je više prisutan na tržištu pametnih telefona, a zanimljivo je da se dijelu korisnika takva funkcionalnost uopće ne sviđa. Bez obzira na to, velike kompanije koje proizvode pametne telefone i dalje takve stvari ugrađuju na svoje uređaje, a uskoro bi se tom trendu trebao priključiti i Samsung. Iako je poznato kako Samsung uglavnom prati trendove i nastoji zadovoljiti želje svojih korisnika, pitanje je kako će na ovu stvar reagirati njihovi korisnici. Naime, nezgodno postavljen zubić mogao bi zapravo biti odbojan korisnicima, što bi moglo utjecati na broj prodaja pametnih telefona.

Prema najavama, Samsung bi u svojim modelima trebao predstaviti tri različita ‘zubića’, a koja će točno biti njihova funkcija za sada nije poznato. Zubići na Samsung uređajima trebali bi biti oblika U, V i O. Dok bi U i V oblik trebali biti stavljeni na sam vrh zaslona, pitanje je gdje će točno biti smješten ovaj O oblik. Prema prikazanom, taj O oblik trebao bi se nalaziti u gornjem lijevom kutu ekrana, ali bi trebao biti odmaknut od samog ruba. Mnogi smatraju kako će taj ‘zubić’ služiti za postavljanje prednje kamere.

Iako ‘zubići’ na pametnih telefonima nisu novost na tržištu, vrijeme će pokazati da li je to bila pametna odluka Samsunga. S obzirom na to da veliki broj korisnika nije ovime oduševljen postavlja se pitanje radi li se o promašenom trendu koji zapravo odvraća korisnike od kupnje? Bilo kako bilo, sljedeća godina mogla bi biti obilježene ‘zubićima’ kako od strane Samsunga, tako i svih drugih proizvođača pametnih telefona.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here