Dugo vremena se šuškalo, pretpostavljalo i nagađalo u smjeru toga radi li Samsung možda Lite verziju svog Samsung Galaxy Note 10 pametnog telefona. Neki izvori su govorili u prilog tim informacijama, drugi su to opovrgavali, govoreći da se radi samo o ”navlakuši”, kojom Samsung želi zavarati svoje sadašnje i potencijalne kupce.

No, ispostavilo se da su šuškanja i pretpostavljanja bila istinita. Naime, prije početka ovogodišnjeg CES sajma, Samsung je javnosti najavio još jedan ”Lite” pametni telefon iz svojih perjaničnih razreda: Samsung Galaxy Note 10 Lite. Hoće li i može li Galaxy Note 10 Lite oduševiti svoje potencijalne korisnike i što novoga donosi ovaj uređaj saznajte u nastavku ovog članka.

Prema nekim predviđanjima, Samsung je trebao pričekati na još nekoliko dana do svoje najave novih pametnih telefona. No, to se nije dogodilo. Južnokorejski proizvođač tehnologije malo je požurio, što je svakako dobra vijest za sve poznavatelje tehnologije i Samsungove simpatizere.

GalaxyNote10Lite

Samsung Galaxy Note 10 Lite – dizajn

Kada govorimo o dizajnu prva stvar koju svakako treba reći jest ta da prethodno objavljena ”curenja” informacija o mogućem izgledu novog Galaxy Note 10 Lite uređaja dolaze u prvi plan. Razlog tomu jest taj što su ona vrlo točna. Novi Galaxy Note 10 Lite na sebi će imati ”Infinity-O” prikaz slike (sličan onome kojeg pronalazimo na skupljim nešto starijim Samsung Galaxy Note 10 i Note 10+ uređajima).

Ipak, budući da se radi o Lite verziji uređaja, ne može biti sve isto kao i na klasičnim Galaxy Note 10 pametnim telefonima. Umjesto zakrivljenog zaslona Galaxy Note 10 Lite imat će ravan zaslon, ravnih rubova. No, sam dizajn uređaja pokazuje da bi Galaxy Note 10 Lite trebao biti poprilično zakrivljen, ali sjajniji i svjetliji u odnosu na protekla dva Galaxy Note 10 uređaja. Ovo ukazuje na to da Samsung svojim novim uređajem najviše cilja mlađu publiku.

Sa stražnje strane vidi se jedna očigledna razlika u usporedbi sa klasičnim Galaxy Note 10 uređajem. Moduli kamera ovoga puta posloženi su u obliku četverokutnika. Kamere se pomalo ističu sa stražnje strane, što ne bi trebao biti preveliki problem ako uređaj obučete u zaštitnu masku.

 

Tehničke specifikacije uređaja

Iako Samsung kod Galaxy Notea 10 Lite nije naveo koji će SoC biti u uređaju, ipak možemo pokušati pogoditi koji bi to mogao biti. Podjela jezgri i njihov radni takt ukazuje na to da bi Galaxy Note 10 Lite mogao u sebi imati Exynosov procesor i to najvjerojatnije model 9810. Nadalje, uređaj bi trebao dolaziti sa 6 Gigabajta radne i 128 Gigabajta unutarnje memorije za pohranu. Unutarnji prostor za pohranjivanje moći će se dodatno povećavati microSD karticama do 1 Terabajta.

Kamere su objedinjene u obliku 12-megapixelne širokokutne kamere, otvora blende f/1.7 i optičkom stabilizacijom slike, 12-megapixelne ultraširokokutne kamere otvora blende f/2.2 i telefoto osjetljive leće također sa 12 megapixela i otvora blende f/1.7. Selfie ljubitelji morat će se zadovoljiti 32-megapixelnim senzorom otvora blende f/2.2.

Budući da je i ovo pametni telefon iz ”Note” serije i Galaxy Note 10 Lite imat će posebnu S-olovku, koja će biti uparena sa samim uređajem preko Bluetootha. Zaslon će biti od 6.7 inča, Full HD+ rezolucije na Super AMOLED ploči, dok bi baterija trebala biti od 4.500 mAh. Cijena zasad nije poznata, kao ni točan datum izlaska, no nećemo morati dugo čekati da to saznamo.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here