Razer je najavio predstavljanje svog prvog pametnog telefona za dva tjedna, točnije 01.11. ove godine. Dok na službenim stranicama tvrtka nije puno rekla o svom prvijencu, GFXBench profil otkriva ključne specifikacije uređaja. Takozvani “Razer Phone” zasigurno će se usredotočiti na igranje i potencijalno povezivanje na oblak, temeljeno na njihovoj akviziciji Nextbita. Također umjesto standardnog Android OS-a, Razer Phone dolazi sa prilagođenim korisničkim sučeljem na Nougatu 7.1.1.

Iako postoji nekoliko brandova smartphonea koji imaju hardverski snažne telefone, koji se mogu koristiti za igranje, Razer sa svojim gaming DNK, može ponuditi pravi gaming smartphone koji se lako može nositi s grafičkim intenzivnim igrama.

Obzirom na gaming namjere, što se tiče specifikacija Razer Phone će imati u sebi podosta hardverskih mišića. Na prednjoj strani gledat ćemo 5,7 inčni Quad HD zaslon, rezolucije 2560 x 1440 piksela i pravilnim omjerom slike 16:9. Pod haubom, Razer telefon dolazi pogonjen sa 10nm Snapdragon 835 okta-core procesorom koji radi na taktu od 2.4GHz i Adreno 540 GPU. Govoreći o GPU-u, on sada u potpunosti podržava DirectX 12 i Vulkan API. Uređaj također dolazi sa velkih 8GB RAM-a, koji bi trebali biti dovoljni za neometano iskustvo igranja.

 

razer phone
Iako još nema službenih slika o izgledu Razer phonea, ova je najčešće objavljivana na webu.

 

Također Razor Phone će imati 64GB interne pohrane, iako još nema podataka o prisutnosti utora za MicroSD karticu. U smislu optičke opreme, Razer telefon ima 12MP senzor na stražnjoj strani i 8MP senzor na prednjoj strani. Dolazi s jednim utorom za SIM karticu i nudi mogućnosti povezivanja kao što su Bluetooth, GPS i NFC. Tu je i hrpa senzora, uključujući akcelerometar, barometar, kompas, žiroskop i svjetlosni senzor.

Da li postoji tržište za ovakve telefone? Svakako da. Gaming industrija je u konstantnom porastu, tako da bi Razer Phone moga imati svijetlu budućnost. Ako želite prvi saznati nove detalje oko izgleda, cijene i sveg ostalog vezano uz Razor Phone, možete se predbilježiti na Razorovim službenim stranicama ovdje.

Piše: D.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here