Vrlo je zanimljivo ovih dana na stranici Geekbench, koja testira nove modele telefona koji će se tek pojaviti na tržištu. Naime, početak godine je iza nas i slijedi nam veljača u kojoj će mnogi proizvođači predstaviti svoje nove uzdanice za tržište pametnih telefona. Prema svemu sudeći, standardno će taj “posao” obaviti i veliki Samsung koji nam je pripremio mnoštvo noviteta – koje bismo mogli ugledati već za manje od mjesec dana.

Kao što smo već rekli, mnogo informacija o telefonima odaje stranica Geekbench – a ovih se dana na tamošnjim testiranjima našao i novi Samsungov telefon Galaxy M21. Iako glasina o ovom telefonu nema puno, mnogi su do sada spominjali kako će imati dvostruku stražnju kameru gdje će glavni senzor imati 24 MP, dok će senzor dubine omogućavati snimanje 5 MP.

Ostale karakteristike djelomično su potvrđene ovim testiranjem na stranici Geekbench pa će tako u središtu uređaja raditi Exynos 9611 čip. Ovaj čip osigurava rad na 1.74 GHz, a uređaj bi na raspolaganju trebao imati i 4 GB radne memorije. Valja spomenuti kako navedeni, Exynos 9611 čip, već ima Samsungov uređaj Galaxy M30s. Uređaj bi trebao biti upogonjen najnovijim Android 10 operativnim sustavom koji će doprinijeti izvlačenju maksimalnih performansi iz ovog modela.

Prema predviđanjima korisnici će moći birati između nekoliko različitih varijanti pametnog telefona, a razlika će biti u količini memorije za pohranu i boji uređaja. Što se memorije tiče, korisnici će moći birati između 64 i 128 GB, a na raspolaganju će biti boje: plava, zelena i crna. Valja još spomenuti kako navedeni telefon nije ostvario neke značajnije rezultate na testiranjima, no to je sasvim razumljivo s obzirom na to da se radi o modelu koji ne spada u najviši rang uređaja.

Dakle, na Geekbench testiranjima Galaxy M21 model ostvario je 348 bodova (Single-Core testiranje), dok je na Multi-Core testiranjima ostvario 1265 bodova. Kada će se uređaj pojaviti u prodaji za sada nije poznato, no već za koji tjedan možda ćemo znati sve točne informacije o ovom novom Samsungovom uređaju.

Piše: Marko Županić

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here