Realme je još jedna od kineskih brendova koji traži svoju globalnu popularnost i u tome mu za sada poprilično dobro ide. Nakon što je Huawei demonstrirao koliku dominaciju mogu imati kineski telefoni, a nakon toga Xiaomi pokazao da i on može ići putevima Huaweija – sve se čini da na globalnom tržištu i Realme dobiva sve zapaženiju ulogu.

Ova kineska kompanija već se neko vrijeme pokušava probiti na globalno tržište, a svoj proboj baziraju na kvalitetnim uređajima iznimno povoljne cijene (kao što to rade i ostali kineski proizvođači pametnih telefona). Uglavnom, Realme iz mjeseca u mjesec značajno raste na globalnoj sceni – a sve to zahvaljujući novim uređajima koje plasiraju na tržište. Ovih nam je dana stigla super informacija, kako će kvalitetan Realme X7 Pro krenuti u globalnu prodaju – nakon što je sredinom listopada službeno predstavljen kineskom tržištu.

Realme X7 Pro pametni telefon donosi AMOLED zaslon veličine 6.55 inča koji podržava FHD+ rezoluciju i ima osvježenje od 120 Hz. U gornjem lijevom kutu zaslona nalazi se rupica u koju je smještena 32 MP selfie kamera, dok se ispod zaslona nalazi senzor za očitavanje otiska prsta. Uređaj pokreće MediaTek Dimensity 1000+ procesor koji radi na taktu od 2.6 GHz, a u radu procesora pomaže 6 ili 8 GB radne memorije.

Korisnici za pohranu podataka mogu birati između modela s 128 ili 256 GB podatkovnog prostora. Baterija uređaja ima kapacitet od 4.500 mAh, a podržano je super brzo punjenje od čak 65W. Sa stražnje strane uređaja nalazi se četverostruki sustav kamera, gdje glavna kamera donosi senzor od 64MP, a tu su još 8MP širokokutna, 2MP makro i 2MP dubinski senzor. Uređaj radi na Android 10 sustavu, a koristi Realme UI sučelje.

Kompanija Realme sada je i službeno potvrdila da uređaj kreće u globalu prodaju, a sve se čini da će prva destinacija biti Tajvan. Kada bi se novi Realme X7 Pro pametni telefon trebao pojaviti na našem tržištu za sada nije poznato. No, zahvaljujući svojim performansama i relativno niskoj cijeni – ovaj će uređaj sasvim sigurno biti omiljeni odabir mnogih korisnika.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here