Nokia brend posljednjih je godina ponovno započeo svoj proboj na tržište, ali ovog puta jednom potpuno drugačijom taktikom. Kompanija HMD Global koje stoji iza brenda Nokia odlučila je revitalizirati stare modele pametnih telefona jer su zaključili kako Nokia ima puno nostalgičnih korisnika koji će se zbog nekadašnje povezanosti s brendom sada odlučiti za kupnju uređaja sličnih nekadašnjoj ponudi.

S obzirom na to da HDM Global nastavlja s istom taktikom već mjesecima i godinama – čini se kako tržište na koje ciljaju itekako ima svojih kupaca. Koliko je uspješna Nokia u prodaji svojih pametnih telefona sa sigurnošću ne znamo, ali ono što znamo je da na tržište uskoro stiže još jedan predstavnik Nokia obitelji.

Nova Nokia C1 Plus bit će svojevrsni nasljednih Nokia C1 modela koji je bio izuzetno povoljan te koji se na tržištu nametnuo kao telefon za prelazak s klasičnih na pametne telefone. Novi Nokia uređaj neće napraviti neki drastičan odmak od spomenute C1 verzije telefona, ali će nekih pozitivnih pomaka ipak biti. Nokia C1 Plus donosi 5.45 inčni IPS zaslon koji će podržavati rezoluciju od 480 x 960 piksela.

U samom središtu uređaja nalazit će se 4 jezgreni procesor koji će raditi na taktu 1.4 GHz, a uz procesor za nesmetan rad će se brinuti i 1 GB radne memorije. Što se tiče memorije za pohranu podataka korisnici će na raspolaganju imati 16 GB podatkovnog prostora, što bi trebalo biti sasvim dovoljno za osnovne potrebe korisnika. Kamere uređaja nisu nimalo briljantne pa tako korisnici mogu računati na 5MP kameru sa stražnje i s prednje strane uređaja. Baterija od 2500 mAh osigurat će zadovoljavajuću autonomiju, a sve bi trebalo biti podređeno jednostavnom i ugodnom korištenju uređaja.

Posebnost novog Nokia C1 Plus pametnog telefona bit će operativni sustav. Naime, nova će Nokia raditi na Android 10 Go Edition sustavu koji je zapravo “pročišćena” verzija Androida. Aplikacije su svedene na minimalne postavke, a sve suvišno izbačeno je iz ovog nešto jednostavnijeg sustava.

Samim time, trebao bi se omogućiti fluidan rad bez obzira na poprilično skromne performanse. Sve što so gore naveli korisnici će moći kupiti već za 84 dolara. Pametni telefon Nokia C1 Plus pojavit će se u Latinskoj Americi, Aziji, Pacifiku i Saudijskoj Arabiji – a bit će dostupan u plavoj i crvenoj boji.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here