Lenovo predstavio nasljednika svog prošlogodišnjeg modela Legion Gaming Phonea. Novi Legion Phone Duel 2 dolazi s dva USB-C porta, dvostrukom baterijom, dvostrukim okidačem i dva ventilatora za hlađenje, a pritom zadržava onu istu “funky” bočno postavljenu skočnu selfie kameru.

Legion Phone Duel 2

U Europi Legion Phone 2 košta 799 eura, a dolazi sa Snapdragon 888 čipom, 12 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu, a postoji i skuplja varijanta sa 16 GB RAM-a, 512 GB prostora za pohranu i uključenim punjačem za 999 eura. Oba modela imaju veliki 6,92-inčni AMOLED zaslon rezolucije 2460 x 1080 s brzinom osvježavanja od 144 Hz i supervisokom brzinom dodira od 720 Hz, što bi trebalo pružiti jednu od trenutno najresponzivnijih kontrola na dodir. A tu je i kamera s dvostrukom lećom, glavna ima 64 MP i ultraširoka leća od 16 MP.

Legion Phone Duel 2

Novi Lenovo telefon ima vrlo impresivan izgled u cilju poboljšanja svih ostalih značajki važnih za igranje. Ako pogledate stražnju stranu, možete vidjeti da se kamera nalazi na neuobičajenom mjestu, kao kod većine telefona, i to ne bez razloga. Jer većinu igranja radite u horizontalnom položaju telefona ili tzv. “landscape” položaju, i manja je vjerojatnost da ćete kameru zasuti svojim otiscima prstiju. A druga funkcija ovakvog smještaja kamere je da ta velika središnja izbočina nudi kanal za lakše izbacivanje vrućeg zraka pomoću 2 ugrađena ventilatora. I naravno, ne možete imati ventilatore za hlađenje na gejming uređaju bez RGB osvjetljenja, pa je i Lenovo ubacio i to.

Legion Phone Duel 2

Taj se srednji dio također koristi za smještaj skočnog selfie kamera Legion Phone 2 od 44 MP koji se podiže sa strane (ili vrha u horizontalnom načinu rada), tako da tijekom igranja možete lakše snimati selfieje ili stream uživo. A iznutra, Lenovo koristi dvostruke baterije (po jednu s obje strane) za isporuku zajedničkog kapaciteta 5.500 mAh, što je 10% više nego prije. A u onim vremenima kada se trebate brzo napuniti, Legion Phone 2 ima čak dva USB-C priključka koja se mogu istovremeno priključiti za isporuku super brzog žičnog punjenja od 90 vata.

Da bi gejming iskustvo bilo što lakše, Legion Phone 2 nudi podršku za osam različitih gumba osjetljivih na dodir: četiri na “ramenima”, dva straga i dvije dodirne tipke unutar zaslona. Lenovo kaže da su ove dodirne tipke postavljene tako da se prirodno podudaraju s mjestima na kojima se odmaraju vaši prsti dok telefon držite u vodoravnom položaju, nudeći dodatne kontrole bez potrebe za dodatnim kontrolerom.

Nedavno smo vidjeli niz igraćih telefona od tvrtki kao što su Asus, Xiaomi, Nubia i mnogih drugih, a unatoč tome, Legion Phone 2 ostavlja dojam kao najposebniji telefon od svih njih.

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here