Prije otprilike dva mjeseca brend iQOO predstavio nam je pametni telefon Z1. Zanimljivo, taj je uređaj bio prvi pametni telefon koji ima ugrađen novi MediaTekov Dimensity 1000+ čip. Uređaj sasvim solidnih performansi došao je na tržište po iznimno pristupačnoj cijeni od 280 do 360 eura. Dakako, cijena uređaja ovisi o modelu koji odaberete, no unatoč velikom rasponu – ovo je jedan od najboljih uređaja koje možete nabaviti u tom cjenovnom razredu. Iako je već Z1 model bio cjenovno pristupačan, sada se brend iQOO odlučio pozabaviti još jeftinijim uređajem koji će imati relativno slične performanse Z1 modelu.

Prema prvim nagovještajima, na tržištu bi se uskoro trebao pojaviti novi iQOO Z1x model pametnog telefona, koji ima određenih sličnosti sa Z1 modelom. Dijagonala zaslona ostat će ista te će novi slabiji model Z1x imati zaslon veličine 6.57 inča, koji će podržavati frekvenciju osvježavanja 120 HZ. Prethodno predstavljeni model podržavao je frekvenciju osvježavanja 144 Hz. U središtu uređaja trebao bi se nalaziti Snapdragon 765G čip, koji će prema svemu sudeći raditi s 8 GB radne memorije. Za sada se ne spominje više varijanti količine radne memorije, što možda znači da će biti dostupna samo verzija s 8 GB radne memorije i 128 GB memorije za pohranu podataka.

Ovaj bi novi model trebao imati nešto veću bateriju od 5.000 mAh, što je za 500 mAh više od modela Z1. Iako će baterija možda pružiti veću autonomiju, nedostatak novog modela jest sporije punjenje koje će iznositi 33W (u odnosu na 44W kod Z1 modela). Z1x prema trenutnim informacijama mogao bi imati 3 stražnje kamere te jednu selfie kameru.

Glavna kamera vrlo vjerojatno će imati 48 MP, a ostale bi kamere mogle biti iste kao kod Z1 modela. Informacije navedene iznad su za sada samo nagađanja i službene potvrde o razvoju ovog uređaja za sada nema. No, kada se pojave šuškanja – uglavnom su istinita i model stiže za koji mjesec na tržište. Ako je vjerovati glasinama, novi Z1x trebao bi doći po nešto nižoj cijeni, koja vjerojatno neće biti viša od 250 eura.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here