Apple bi, kao i svake godine tradicionalno dosad i ove godine na jesen na tržište trebao izbaciti svoje nove iPhone pametne telefone. Svaki novi iPhone na sebi ima barem jednu novu stvar koju prethodni iPhone telefoni nisu imali. Tako bi trebalo biti i sa iPhoneom 12. Naime, novi iPhone 12 trebao bi imati posebno osmišljenu antenu koja će uređaju omogućiti spajanje na 5G mreže.

Zamisao oko osmišljavanja vlastite antene rodila se u Appleu. Ondje kažu kako je to puno bolja ideja od alternative (alternativa je značila oslanjanje na Qualcommov ekvivalent) iz razloga što bi zahvaljujući Appleovoj anteni iPhone 12 mogao biti još tanji od dosadašnjih iPhone uređaja.

Ovime Apple jasno daje do znanja da želi, što je moguće više udaljiti se od bilo kakvih trećih strana i ovisnosti o njima. To smo već vidjeli po tome što Apple već godinama osmišljava i izrađuje procesore za svoje uređaje (najnoviji takav je A13 Bionic, SoC koji se trenutno nalazi u iPhoneu 11, 11 Pro i 11 Pro Max uređajima, a trebao bi se nalaziti i u novom iPhoneu SE 2 ili iPhoneu 9).

iPhone 12

Ova godina trebala bi biti 5G godina, a Apple se za to želi maksimalno pripremiti

Određen broj analitičara i osoba bliskih Appleu i izvorima koji su na bilo koji način povezani s Appleom govore o tome kako se Apple želi maksimalno pripremiti za ovu godinu, što bi se trebalo vidjeti po novim iPhone 12 uređajima.

Nadalje, mnogi analitičari tehnologije i razvoja tehnoloških uređaja govore o tome kako će 2020. godina po svemu sudeći biti godina kada bi se 5G mrežne mogućnosti trebale probiti do sve većeg broja običnih korisnika. Gotovo svaka perjanica koja je dosad izašla na tržište i koja tek treba izaći, doći će sa 5G mogućnostima.

Da stvar bude bolja, velik broj Android pametnih telefona srednjeg razreda također će imati i svoje 5G verzije, tako da bi bilo čudno kada bi Apple izostavio 5G sa svojih iPhonea 12.

 

Ideja o vlastitoj anteni već je izašla na svjetlo dana u iPhoneu 4 i to ne na baš najbolji način

No koliko je dobra ideja u vezi izrade vlastite antene koje se Apple dosjetio? Ovdje prvo što treba reći jest to da se Apple već u prošlosti dosjetio izrade vlastite antene; nju smo imali prilike isprobati u iPhoneu 4. Svi korisnici koji su koristili iPhone 4 znaju kako je to prošlo: neki su se korisnici žalili na nemogućnost primanja poziva i na šumove u pozivima (na što je službeni odgovor Applea bio da korisnici uređaje drže na pogrešan način).

5G tehnologija je puno kompliciranija i kompleksnija od svega s čime se tehnološki svijet dosad susreo, što znači da će biti baš zanimljivo vidjeti kako će Apple uspjeti odgovoriti na izazov koji si je sam postavio.

Što će Apple zaista staviti u svoje iPhone 12 uređaje saznat ćemo u rujnu ove godine (ili možda koji tjedan prije nego što se uređaji pojave na tržištu). To nisu sve glasine koje se odnose na iPhone 12. Druge glasine govore o tome da bi novi iPhone mogao dolaziti bez ”notcha” (ili u Appleovom slučaju ”zubine”, kakvu smo imali prilike vidjeti u iPhoneu 11).

Piše: Z.K.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here