Nakon što su dugi niz godina samo slijedili trendove koje su nametali poznati svjetski brendovi pametnih telefona kao što su Apple i Samsung, posljednjih su godina kineski proizvođači telefona odlučili preuzeti palicu u svoje ruke te su postali lideru u području razvoja inovacija. Više nije nikakva tajna na kineski proizvođači u svojim laboratorijima razvijaju fantastične inovacije kojima pokušavaju stvoriti prevlast na iznimno konkurentnom tržištu pametnih telefona. Ovog puta futuristička inovacija dolazi nam iz dobro poznate kompanije Oppo, koja se može pohvaliti s nekoliko iznimno popularnih modela pametnih telefona posljednjih godina.

Kompanija Oppo ovih je dana u javnost pustila informacije o svojem vrlo zanimljivom novom pametnom telefonu koji može mijenjati boje. Da, dobro ste pročitali – novi Oppo telefon može mijenjati boje kućišta. Oppo je odlučio iskoristiti tehnologiju elektrokromnog stakla kako bi svijetu predstavio prvi telefon koji može mijenjati boje. Posebno je zanimljivo što se radi o limitiranom izdanju pametnog telefona, za čiju je tehnologiju Oppo trebao skupiti više od 100 različitih patenata. Iako vjerojatno tehnologija elektrokromnog stakla većini nije poznata, zanimljivo je da se koristi u zrakoplovima za zamračivanje stakla, kao i kod nekih skupocjenih sportskih automobila. Sve to Oppo je uspio preslikati na svega 8.3 mm debeo pametni telefon, koji će zasigurno ostaviti svojevrsni trag u povijesti.

Oppo Reno5 Pro+ Artist Limited Edition mnogi će pamtiti po atraktivnom kućištu koje mijenja boju kada korisnik pokuca na kućište. Inače, unutar Oppo Reno5 Pro+ Artist Limited Edition pametnog telefona nalazi se popularni Qualcomm Snapdragon 865 procesor, koji radi uz pomoć 8 ili 12 GB radne memorije. Uređaj s prednje strane krasi veliki 6.55 inčni AMOLED zaslon koji podržava rezoluciju od 1080 x 2400 piksela.

No, prava čarolija događa se sa stražnje strane uređaja gdje kucanjem po površini korisnik može promijeniti boju telefona. Na stražnjoj strani uređaja nalazi se i trostruki sustav kamera, gdje glavni senzor ima 50MP, a tu su još senzori od 16 i 13 MP. Vaja još spomenuti kako korisnici na raspolaganju imaju 128 ili 256 GB prostora za pohranu podataka, kao i bateriju kapaciteta 4.500 mAh. Kako telefon mijenja boju kućišta pogledajte u videu ispod:

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here