Mnogi stručnjaci Huawei telefone već neko vrijeme smatraju najboljima na tržištu, no posljednjih su mjeseci Huawei uređaji za to dobili i mnogobrojna priznanja. Time je brend Huawei postao jedan od lidera na tržištu i opasno se približava Samsungu koji još uvijek drži prvo mjesto na ljestvici najpopularnijih brendova pametnih telefona. Ako se rast Huaweija nastavi, zaista bi mogli završiti na vrhu te ljestvice i postati kompanija s najviše isporučenih pametnih telefona na svijetu.

Najnovije priznanje za Huawei stiglo je od strane poznate AnTuTu kuće koja je proglasila ljestvicu 10 najboljih pametnih telefona za studeni 2018. godine. Huawei je na toj ljestvici doslovce pomeo svu konkurenciju te drži prva tri mjesta ljestvice sa svojom serijom Mate 20 pametnih telefona. Prvi na ljestvici je Huawei Mate 20 Pro koji je na testiranjima osvojio 305.437 bodova i tako se našao daleko ispred konkurencije. Na drugom mjestu nalazi se Mate 20, dok treće mjesto drži Mate 20 X. Iznenađujuće, Mate 20 telefon bolji je od verzije Mate 20 X koja slovi za nabrojanu verziju te je ovo svakako iznenađenje.

Na četvrtom se mjestu također pomalo iznenađujuće našao jedan pametni telefon, koji nosi ime Rog Phone. Tik do njega smjestio se brend OnePlus koji drži peto i šesto mjesto sa svoje dvije uzdanice OnePlus 6T i OnePlus 6. Nakon njega slijede 3 Xiaomi telefona Mi Black Shark (291.099), Mi 8 (287.142) i Mi MIX 2S (287.111), a na posljednjem desetom mjestu nalazi se pametni telefon Meizu 16.

Ova rang lista prilično je vrijedan izvor informacija s obzirom na to da se radi o benchmark rezultatima koji su dobiveni detaljnim testiranjima. Potrebno je još samo spomenuti kako su rezultati prikupljani od 1. do 30. studenog 2018. godine. Ovo je samo još jedna u nizu potvrda koliko fantastične uređaje je proizveo Huawei i zašto gura prema liderskoj poziciji na tržištu. Uređaji osim sjajnih performansi imaju i predivan dizajn, a za skladno funkcioniranje zaslužna je umjetna inteligencija – koja igra sve veću ulogu na tržištu pametnih telefona.

Piše: M.Ž.

1 komentar

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here