Ova godina nam se polako ali sigurno bliži svome kraju. Tijekom ove godine mogli smo uživati u nekim zaista fantastičnim naslovima (a s obzirom na to da godina još uvijek nije gotova, još uvijek nas čekaju neka iznenađenja). No s obzirom na to da je 2019. sve bliže, vrijeme je da svoj pogled usmjerimo u budućnost! Dobra vijest je da nas i iduće godine, ako je suditi prema najavama, isto tako očekuju neki zaista fantastični naslovi. O kojim naslovima je riječ i što ćemo to igrati iduće kalendarske godine, odnosno koje su to igre koje željno iščekujemo u idućoj, 2019. godini – pročitajte u nastavku!

Ace Combat 7

Ace Combat 7: Skies Unknown

Platforme: PS4, Windows, Xbox One

Datum izlaska: 18.siječnja 2019.

Bandai Namco se čini se sprema za novi, sedmi nastavak svoje megapopularne letjelice – Ace Combat. Divlje i napete borbe u zraku, povratak u alternativni svemir Strangereal-a, brzina i adrenalin – sve ovo nas po sedmi puta očekuje iduće godine i to već u prvom mjesecu. Igru ćete moći igrati u trećem ili u prvom licu, ovisno o tome kakav pogled na svijet oko sebe više preferirate. Oni koji budu imali Playstation VR i koji preko njega budu igrali igru dobit će poseban bonus u vidu ekskluzivnih misija koje će biti osmišljene samo i isključivo za VR. Ace Combat 7 iliti Top Gun vol. 7 nam se ponovno vraća i to ovog puta za tri plaforme. Jedva čekamo!

 

Resident Evil 2 Remake

Resident Evil 2 Remake

Platforme: Windows, Xbox One, PS4

Datum izlaska: kraj siječnja 2019.

Fanovi nisu bili sigurni, bilo je puno dvoumljenja i troumljenja od strane developerskog giganta Capcoma, no ipak je odlučeno- ”novi” Resident Evil, odnosno reizdanje poznate igre iz 1998. izaći će na tržište krajem siječnja iduće godine.

Resident Evil 2 Remake vraća nas na mjesta koja smo već obišli i posjetili, kod neprijatelja koje smo već pobijedili i na zagonetke koje smo već riješili, ali na jedan nov i po onome što se zasad može vidjeti revolucionaran i po svemu sudeći nadograđeni način.

Ponovno ćemo ući u cipele i kožu Leona S. Kennedyja i Claire Redfield, prije svih Ganadosa, Illuminadosa, C-virusa i prije nego što je Leon postao siv i beživotan. Ono što svi ljubitelji franšize i žanra žele vidjeti jest što je sve developer uspio napraviti kako bi igru staru 20 godina oživio koristeći Resident Evil 7 engine i sva tehnološko-grafička poboljšanja koja su nastala u protekla dva desetljeća. Kao što sam napisao, stvari zasad izgledaju vrlo zadovoljavajuće.

Zombiji su krvaviji, odvratniji i u više raspadajućem stanju nego ikada ranije, katastrofa Racoon Cityja je dosta dobro prenesena na novi engine, dok kamera koja je u tijeku borbi i dalje iza ramena igrača daje jedan novi, klaustrofobičan pogled na RE svijet. Drugi nastavak je po mnogima najbolja RE igra. Nadamo se da će njegov ”remake” to potvrditi i podvući.

Kingdom Hearts 3

Kingdom Hearts 3

Platforme: Xbox One, PS4, Windows

Datum izlaska: 29.siječnja 2019.

Postoji li bolji način da se otvori igraća godina nego igrom koja je kombinacija Final Fantasyja i Disney likova? Istina je da je Kingdom Hearts 3 odgođena na ovogodišnjem sajmu E3 što je dovelo do toga da se igrači zapitaju ”zašto opet”?, no čini se da je Square Enix ipak odlučio malo ”stati na gas” i da je odlučio da će novi Kingdom Hearts izaći već u siječnju. Kingdom Hearts će i ovoga puta, baš kao i prošla dva puta, u sebi sadržavati kombinaciju različitih Disneyevih i likova iz Final Fantasy igara. Hoće li treći nastavak biti nastavak onoga gdje je Kingdom Hearts za Playstation 2 davno stao? Vidjet ćemo za malo više od mjesec dana.

Crackdown 3

Crackdown 3

Platforme: Windows, Xbox One

Datum izlaska: 15.veljače 2019.

Crackdown 3 je igra u kojoj igrači preuzimaju ulogu super-policajca. Igra se odvija u gradu koji daje dojam otvorenog svijeta, gdje se igrač u ulozi super-policajca bori protiv zločina i za to vrijeme ruši sve ispred, iza i pored sebe. Osim klasične kampanje gdje rješavate questove u singleplayer modu, postoji i multiplayer način igranja gdje možete zajedno s prijateljima uživati u sprječavanju i stvaranju kaosa futurističnom, cyberpunk megalomanskom okruženju. Brza akcija i instant zabava je ono što je glavni naglasak kod Crackdowna. Povedite svojih devet prijatelja i uživajte u trećem nastavku ove futuristične, brze i akcijom nabijene igre!

Anthem

Anthem

Platforme: Windows, PS4, Xbox One

Datum izlaska: 22.veljače 2019.

Anthem je u biti odgovor koji je EA spremio na igru Destiny i kao takva igra je dosta slična rivalnu. Radi se o pucačini čiji je cilj da igrača u potpunosti uključi u ogroman cyberpunk, znanstveno-fantastični svijet. Ali uz nekoliko ”razlika”. U Anthemu ćete kao igrač preuzeti ulogu Freelancera kojeg ćete kontrolirati iz trećeg lica.

Načinom i stilom koji dosta podsjeća na Mass Effect Anthem je igra koju će znati cijeniti svi oni koji uživaju u igrama ovakvog tipa. Nadalje igra će podržavati i kooperativni team play do četiri igrača, što će nesumnjivo dodatno pridodati igrivosti. Anthem nam izlazi 22.veljače iduće godine, što je predugo ili prekratko, ovisno o tome želite li igrati još jednu igru koja je slična Destiny, ali koja to ”nije”.

Metro Exodus

Metro Exodus

Platforme: Xbox One, PS4, Windows

Datum izlaska: 22.veljače 2019.

22.veljače nam osim Anthem-a izlazi još jedna i to, ako ćemo prosuđivati prema najavama, jako dobra igra: treći nastavak akcijske avanture iz trećeg lica- Metro.

Treći nastavak je u biti nastavak igre u post-apokaliptičnom svijetu gdje se igrač treba snaći u ruševinama moderne civilizacije koja je sada prepuna mutiranih životinja i od kojih će vas velika većina njih pokušati skratiti za glavu. Onima koji su igrali bilo koji od prva dva nastavka treći će biti kao hod po poznatom terenu s obzirom na to da će i ovdje igrači preuzeti ulogu usamljenog preživjelog koji pokušava preživjeti nuklearnu zimu u post-apokaliptičnoj Rusiji, pritom sakupljajući sirovine i resurse i naravno izbjegavajući opasne mutirane životinje (kao što su recimo mutirani medvjedi).

Jedna je velika šteta što je ova igra dosta potcijenjena, a zaista nema zašto biti. Radi se o vrlo dobroj i zahtjevnoj survival avanturi u kojoj zaista može uživati svaki ljubitelj ovog žanra. Nadajmo se da će treći nastavak još više doprinjeti etabliranju ove igre ondje gdje pripada.

Devil May Cry 5

Devil May Cry 5

Platforme: Windows, PS4, Xbox One

Datum izlaska: 08.ožujka 2019.

Devil May Cry je igra koja datira još iz vremena početaka Playstationa 2 i od tada pa do današnjih dana (to jest do DMC: Devil May Cry) prošla je kroz sve i svašta. Bilo je tu dobrih nastavaka, loših nastavaka, započinjanja ispočetka, alternativnih priča i nakon lutanja, čini se da nam se približava baš ono peti nastavak igre. Sjećate li se DMC 4, igre koja je izašla prije deset godina?

Peti nastavak bi trebao ponovno imati kao glavnog lika Neroa. Sjećamo ga se po demonsko-mutiranoj ruci koja mu je davala nadljudske sposobnosti. Priča nije poznata kao ni to hoćemo li i u ovom nastavku vidjeti (ili imati prilike igrati) s perjanicom Devil May Cry igara- legendarnim Danteom. Pričekajmo osmi ožujka i pogledajmo što nam je Capcom pripremio u petom nastavku ”Vražjeg plača”.

Days Gone

Days Gone

Platforme: PS4

Datum izlaska: 26.travnja 2019.

Zombiji i igre koje se zasnivaju na njima i radnji oko njih su i dalje vrlo aktualni. Na temelju toga bi trebala izaći i ekskluzivna igra za Playstation 4 pod nazivom Days Gone. Otvoreni svijet, istraživanje, sakupljanje svega onoga što vam može poslužiti kako bi se obranili od ”Freakersa” (zombija koji to baš i nisu) je ono što nas očekuje u ovoj igri. Ništa revolucionarno, barem zasad, ali opet dobra hrana za sve one koji žude za zombi igrama otvorenog svijeta.

Shenmue 3

Shenmue 3

Serijal igara Shenmue nikada nije dosegao neki veliki komercijalni uspjeh, no zahvaljujući Kickstarteru i tisućama ljubitelja koji su doprinjeli da igra dobije potreban novac, projekt Shenmue 3 je već u izradi.

Treći nastavak bi igrače trebao staviti u cipele protagonista pod imenom Ryo Hazuki. Ryo će za svoj glavni cilj imati zadatak otkriti tko je odgovoran za smrt njegova oca. Mladi protagonist je vrsni poznavatelj borilačkih vještina, što znači da će i treći nastavak biti 3D akcijska avantura koja će se odvijati u otvorenom svijetu. Istraživanje, rješavanje glavnih i sporednih zadataka, unaprijeđivanje lika su elementi na kojima će se zasnivati Shenmue 3.

Ori and the Will of the Wisps

Ori and the Will of the Wisps

Platforme: Xbox One, Windows

Datum izlaska: proljeće 2019.

Ori and the Blind Forest bio je prvi nastavak ove zabavne, čarobne i prekrasno oslikane 2D arkadne avanture koja osim što je bila vrlo zabavna je imala i solidnu priču. No oni koji su je igrali sjećaju se da je igra bila i dosta zahtjevna. Ipak, iduće godine Ori dobiva nastavak koji će se zvati Ori and the Will of the Wisps koja će nas vratiti u Orijev prekrasno oslikani i prezentirani, ali i prijetvoran svijet u kojem ćemo se upoznati s novim stvorenjima u bujnoj i lijepoj šumi Nibel. Nadamo se da će nastavak biti nešto lakši.

Doom Eternal

Doom Eternal

Platforme: PS4, Xbox One, Windows

Datum izlaska: negdje u 2019.

Bilo je samo pitanje kada će novi nastavak Dooma početi biti u izradi. Naravno da je u izradi. Radi se o nastavku reizdanja Dooma iz 2016. godine. Jedino što se ne zna kada bi igra mogla izaći na tržište. Nažalost, ne zna se niti datum kada bi igra otprilike mogla biti dostupna, ali ono što se zna jest da je igra u izradi i da bi trebalaizaći negdje iduće godine. Kad saznamo nove vijesti bit ćete prvi koji će to saznati.

DYING LIGHT 2 IZLAZAK

Dying Light 2

Platforme: Windows, Xbox One, PS4

Datum izlaska: negdje u 2019.

Već smo pisali o najavi Dying Light 2 igre, a s obzirom na to da bi igra po svemu sudeći trebala izaći na tržište iduće godine, vrijeme je da je ponovno spomenemo. Zombi igre ili volite ili ne volite. Neki kažu da je tematika vezana uz zombije, raznorazne outbreakove i skupinu preživjelih koja da bi se spasila mora doći od točke A do točke T i za to vrijeme proći kroz ”sito i rešeto” već izlizana i da je dosta ovakvih igara.

No Dying Light 2 bi trebala sve nas (ili njih) skeptike uvjeriti da nije dosta zombi igara  i da tu itekako ima puno toga što se može iskoristiti. Otvoreni svijet smješteno ponovno u grad u kojemu vlada misteriozna zaraza. Grad koji je podijeljen između nekoliko interesnih skupina i ovisno o tome kojoj skupini vi kao igrač pomognete stvari će se  u vezi priče i samog grada razvijati na drugačiji način.

Naravno, glavni lik koji je opet stručnjak u parkouru i čije će vam vještine itekako pomoći kod preživljavanja i izlaska iz neugodnih situacija u koje ćete se staviti što sami vi što igra kada vas gurne u neke questove. Iako definitivnog datuma izlaska još uvijek nema ipak se zna da će drugi nastavak ove parkour zombi survival avanture izaći negdje iduće godine. Nadajmo se što prije.

Final Fantasy 7 Remake

Final Fantasy 7 Remake

Platforme: PS4 (možda, vjerojatno)

Datum izlaska: jednom, možda, vjerojatno

Final Fantasy 7 Remake je jedna od onih igara koje čekamo dovoljno dugo da smo zaboravili koliko dugo ih čekamo. Igra koja je bila najavljena još na E3 2015 kada je Square Enix obećao da će ”sigurno na konzolaške ekrane vratiti Clouda Strifea u reizdanom izdanju”, samo što je developer zaboravio spomenuti jednu vrlo važnu stvar- kada će točno (ili barem otprilike) igra izaći na tržište.

Od te 2015. pa sve do danas naučili smo poneke nove stvari vezane uz igru. Jedna od stvari je da će igra biti podijeljena u epizode, kao što je to slučaj kod Final Fantasy 15. Druga stvar koju smo naučili je da će igra možda izaći na tržište iduće godine. Kada točno to se ne zna, ali postoje neke indicije da bi igra mogla izaći iduće godine. Napokon. Je li to to? Nadamo se. Nadamo se da je četiri godine bilo dovoljno za Square Enix da osmisli kako će izgledati ”remake” sedmog nastavka finalne fantazije. Držimo palčeve.

To je otprilike to. Naslovi koji su podigli najviše prašine i koje najviše iščekujemo, što za konzone, što za osobna Windows računala su pred vama. Jedino što nam preostaje je čekati datume izlazaka i uživati u tim naslovima nakon što se pojave na tržištu. Prema ovome što možemo vidjeti bit će prilike za uživanje gdje će svatko moći pronaći nešto što mu se sviđa.

Piše: I.H.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here