Nekoć jedan od lidera i definitivno jedan od najboljih proizvođača smartphonea, no danas stvari i nisu tako bajne za HTC. Ali bez obzira na njihov pad u prodaji i konkurentnosti s ostalim velikanima i proizvođačima, uskoro nam na tržište stiže HTC Wildfire X koji će biti namijenjen Indijskom tržištu. I ne bi ovo bilo toliko neobično, no ovaj mobitel neće imati apsolutno nikakve veze s samim proizvođačem, odnosno HTC-om.

Jedna Taiwanska firma odlučila je licencirati proizvod pod svoju InOne pametnu tehnologiju i tako proizvoditi pametni telefon pod isto ime al s nešto drukčijim komponentama i svojevrsnim marketingom. Radi se o niskobudžetnom proizvođaču pametnih telefona te se za ovaj model također očekuje nešto jeftinija cijena. Neki od detalja koji krase ovaj mobitel su 6.2 inčni ekran s 720p displayem, trostruka kamera koja se sastoji od 12 megapiksela glavnog senzora, 8 megapikselni senzor s 2x optičkim zoomom te 5 megapikselni dubinski senzor. U unutrašnjosti telefona nalazi se MediaTek Helio P22 čip sa 3300mAh baterijom, 4GB rama i 128GB memorije.

Iako je svojevremeno HTC imao neke od konkurentnijih smartphone-a, za ovaj se model to ne može reći. Bez obzira na to što se radi o niskobudžetnom telefonu, za iste novce može se dobiti puno kvalitetniji smartphone. Ovaj model na tržištu će se kretati za nekih 180 dolara, dok će za model s 3GB RAMA i 32 GB memorije cijena iznositi oko 140 dolara. Iako se za smartphone to ne čini puno, za ovaj određeni cijena je dosta velika s obzirom na specifikacije i mogućnosti koje smartphone nudi.

S obzirom na to da se radi o Indijskom i Kineskom tržištu, konkurentnost je ogromna, pogotovo za niskobudžetni telefon, pa s toga ne treba imati prevelika očekivanja o uspješnosti i prodaji ovog telefona. Ovo zasigurno nije povratak HTC-a kakvog smo očekivali, ali barem će se ime ponovo pojaviti na tržištu, pa se tako možda rasplamsaju stare vatre.

Piše: M.Ž.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here